Djurgårdens smäll – förlorade andra kvartsfinalen

Christian Eklund på fall.

Stanas nolla är spräckt.

Men det hjälper inte Djurgården.

Nu, efter ännu en förlust mot Linköping, är uppförsbacken plötsligt väldigt brant för Stockholms-laget i slutspelet.

– Vi är som små vilsna rådjur, säger Fredrik Bremberg till PPV.

Djurgården hade i den första kvartsfinalen förtvivlat svårt att göra mål på Rastislav Stana.

Men fyra minuter in i andra perioden av den andra kvartsfinalen mot Linköping lyckades Fredrik Bremberg plocka upp en svår passning från backen Marusak och lyfta upp pucken i nättaket.

Men då hade redan Linköping gjort två mål.

Knockad

Första period, var för Djurgårdens del, sönderryckt av utvisningar.

Linköpings massiva press gav utdelning både en, två och tre gånger.

Efter att Niklas Anger dragit på sig fyra minuter för hög klubba, gjorde Patric Blomdahl 1-0 på backhand.

Efter drygt en minut i andra period fick Tomas Surovy fri sikt på vänsterkanten och kunde med ett snärtigt handledsskott slänga in 2-0.

3-1 gjorde Andreas Pihl, som knockades av Jimmie Ölvestad i den första kvartsfinalen. Pihl slet framför målet i power play och fångade upp en retur.

4-1 och matchens sista mål gjorde Mikael Håkanson.