AIK bröt förlustsvit

Publicerad 2013-01-12

AIK bröt förlustsviten i elitserien i ishockey efter att ha besegrat Färjestad med 3–2 i Karlstad.

Men det satt långt inne.

Lördagseftermiddagen i Löfbergs Lila Arena bjöd på två lag som ville spela anfallshockey och det blev en böljande match med mängder av chanser i båda riktningarna.

AIK tog ledningen efter drygt tio minuters spel, men dessförinnan hade Färjestad skjutit två gånger i ramen. När gästerna kom undan med blotta förskräckelsen tog man också över matchen. AIK naglades sig fast i den offensiva zonen gång på gång och efter mycket snurr och spelglädje kunde Victor Ahlström, assisterad av brorsan Oscar, styra in 1–0.

3-0 blev 3-2

I de två tidigare matcherna, mot Rögle och Frölunda, började AIK bra, för att sedan tappa och förlora.

Det höll på att hända igen.

När Jonas Liwing avfyrade ett dragskott under armen på Alexander Salák och Nicklas Jensen hamrade in 3–0 verkade trepoängaren bärgad, men två snabba mål av Färjestad i den tredje perioden blåste liv i matchen igen. Christian Berglund spräckte nollan på Daniel Larsson med ett skott från snäv vinkel och Chris Lee, nu målskytt i fyra raka matcher, krutade in 2–3.

Avslutningen var spännande och Färjestad tryckte på för en kvittering, men ett nervöst AIK kunde till slut rida ut stormen.