Larsson inbytt – blev AIK:s hjälte

Uppdaterad 2013-02-22 | Publicerad 2013-02-21

Tar in på krossat Brynäs

Tränaren Anders Eldebrink såg sitt AIK tappa en tidig ledning och bytte in Daniel Larsson redan efter första perioden mot Färjestad.

Då vände man och vann på straffar – nu har stockholmarna bara fyra poäng upp till slutspel.

– Det lyckades i alla fall, det känns kul, säger Eldebrink om sitt drag.

Daniel Larsson, 27, har varit bofast i AIK-kassen den här säsongen.

Men efter fem insläppta mål borta mot Skellefteå fick JVM-målvakten Niklas Lundström, 20, förtroendet från start i den viktiga matchen mot Färjestad hemma på Hovet.

När första perioden skulle summeras hade AIK tappat en 1-0-ledning till 1-2 – det fick Anders Eldebrink att ta ett snabbt beslut.

När laget kom ut efter periodpausen var det med Daniel Larsson åter i kassen.

”Vi har chansen”

Bytet fick effekt direkt. AIK kvitterade snabbt och Larsson höll sedan, trots en Färjestad-straff i tredje perioden, nollan. Matchen avgjordes på straffar där Larsson motade alla tre försök, medan Christian Sandberg satte den avgörande straffen och gav hemmalaget extrapoängen.

– Det är skönt att komma tillbaka. Niklas fick en taskig start när första skottet gick in, men det (bytet) lyckades i alla fall, det känns kul, säger AIK-tränaren till C More och fortsätter:

– Jag bryr mig inte så mycket om Brynäs, jag har fullt upp med AIK. Men det är klart, vi har dem hemma också så vi har ju chansen. Vi har mer ”svung” än Brynäs.

Närmar sig slutspel

Daniel Larsson hyllade lagets desperation efter matchen.

– Vi jobbar lite hårdare och krigar för att ta oss till slutspel. Det finns en desperation som vi inte haft tidigare, säger han till C More.

AIK jagar den sista slutspelsplatsen och med två poäng på Hovet samtidigt som Brynäs föll med 9-1 i Skellefteå är det bara fyra poäng upp till Gävlelaget.