Publicerad 2013-02-14

Karlskoga åkte på en storförlust mot Oskarshamn och missade chansen att göra ett ryck i kampen om tredjeplatsen.

Det betyder att avståndet till Västerås och Djurgården fortsatt är fyra poäng.

På lördag möts Karlskoga och Djurgården.

Karlskoga hade chansen att koppla ett rejält grepp om den tredje och sista direktplatsen till kvalserien genom en seger i kvällens bortamöte med Oskarshamn.

Men så blev det inte för Karlskoga, som saknade förstemålvakten Joel Gistedt på grund av sjukdom.

Tio minuter in på den första perioden gav John Vigilante Oskarshamn ledningen och den släppte aldrig smålänningarna.

I mittperioden ökade Victor Löfstedt och Victor Backman på till 3-0 och i den tredje perioden fastställde Mattias Granlund slutresultatet till 4-0.

Men den största matchhjälten var målvakten Stefan Ridderwall, som räddade 37 skott och höll nollan.

Drygar ut avståndet

Oskarshamn, som är sjua i tabellen och just nu har den sista platsen till playoffserien, drygade därmed ut avståndet till åttan Mora till fyra poäng.

För Karlskoga innebär förlusten att avståndet till fyran Västerås och femman Djurgården är fyra poäng med sex omgångar kvar att spela av grundserien.

Och härnäst väntar först Djurgården på hemmaplan på lördag och därefter Västerås på bortais på onsdag.

Västerås är spellediga fram till på måndag, då Malmö står för motståndet.