Publicerad 2011-10-01

Lauritzens kaxiga hälsning

Viktor Fasth hålls som elitseriens bäste målvakt.

Men han får ibland kritik för sitt humör.

Efter tre insläppta mål på en period mot Brynäs skickade tvåmålsskytten Sebastian Lauritzen en kaxig hälsning till AIK-målvakten:

– Viktor Fasth, är inte han alltid arg?

Redan förra säsongen, när Viktor Fasth slog igenom på allvar, fick AIK-målvakten en del kritig för sitt hetsiga humör.

Det har han även fått den här säsongen. Framför allt i samband med derbyt mot Djurgården förra veckan då han hade ett par tunga minuter och bland annat sänkte Mario Kempe med en högerkrok.

Frågade om vänsterkrokar

En av hans absolut tuffaste kritiker har varit Canal Plus expertkommentator Leif Boork.

Ett par dagar senare, inför matchen mot Frölunda för en vecka sedan, hamnade de båda i en hetsig diskussion. Boork frågade bland annat Fasth om det "verkligen är hans uppgift att tända till laget genom att dela ut vänsterkrokar" och frågade om han inte kunde "lägga av med humöret".

Fasth blev irriterad, och förklarade att han inte kan vara annat än sig själv.

I dag blev Fasths heta humör åter tydligt. Detta efter att Sebasitan Lauritzen 19.05 in i matchen borta mot Brynäs fått Daniel Widings skott i bröstet och därmed gjort 3–1.

Fasth blev vansinnig och ville få målet bortdömt. Videogranskningen visade dock att målet var korrekt.

”Smäller i bröstet”

I pausintervjun frågade Canal Plus Tommy Åström Lauritzen om situationen, och Lauritzen skickade då en kaxig hälsning till Fasth och Boork:
– Viktor Fasth, är inte han alltid arg, Leif?

– Jag har inga kommentarer, svarade Boork, innan han fortsatte:
– Han är det väldigt ofta.

Lauritzen tog dock ner händelsen en aning.

– Det håller jag inte med om, sade han, och förklarade vad som hände vid målet.

– Jag känner att det smäller i bröstet på mig, sen ser jag att den går in. Det är klart att det är flyt...

Melin hyfsat nöjd

Brynäs vann till slut matchen med 4–3. AIK gjorde två sena mål i den andra perioden och pressade stundtals på hårt i den tredje perioden, men kom aldrig närmare än 3–4.

– Vi skapar tillräckligt mycket för att göra ett mål, säger AIK:s tränare Roger Melin till Canal Plus.