Tredje nollan för Patrik Galbraith

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-07

Vinster för Leksand, Växjö och Västerås

Leksand – Bofors 1-0

Leksands starka form håller i sig. Dalalaget plockade sjätte segern på de sju senaste efter att ha besegrat Bofors med 1-0 hemma i Tegera Arena.

Den annars storspelande Micael Andersson i gästernas kasse släppte en för lång retur mitt i matchen, och den snappade Ken Andre Olimb upp och petade in matchens enda mål.

Bofors tog en timeout med en minut kvar av matchen, men lyckades aldrig överlista Patrick Galbraith i hemmakassen. Den danske burväktaren motade totalt 29 skott och höll sin tredje nolla för säsongen.

Leksand utökade därmed avståndet ner till fjärdeplatsen, eftersom Rögle tappade poäng.

För playoffjagande Bofors är det tungt och förlusten var den andra raka. Samtidigt ökade också gapet upp till sjundeplatsen.

Växjö – Mora 5-2

HockeyAllsvenskans poängkung Josh Soares spräckte 50-poängsplatån när hans Växjö överraskande enkelt besegrade Mora med 5-2 på hemmaplan.

Serieledande Växjö kom in till den andra perioden med en 2-1-ledning. Då spelade Soares först fram Daniel Åhsberg till 3-1 och slog sedan själv in 4-1. Det avgjorde matchen.

Soares har nu gjort 21 mål och 29 assist, totalt 50 poäng, vilket gör honom till första spelare att nå 50 poäng den här säsongen.

Växjö är också formstarka. Segern mot Mora var lagets femte raka och laget har vunnit åtta av de nio senaste matcherna.

Mora åkte på tredje raka nederlaget.

Västerås – Malmö 5-0

Kampen om playoffplatserna fortgår, och två lag som är indragna i den striden är Västerås och Malmö.

Och just nu är det fördel Västerås, som efter en 5-0-vinst hemma mot Malmö tog sig förbi skåningarna i tabellen. Laget är en poäng före och har dessutom två matcher mindre spelade.

Backen Alexander Ribbenstrand slog in viktiga 1-0 mitt i matchen, efter en rörig situation, och i den tredje perioden ökade VIK på. Jonas Leetma slog in 2-0 i power play, och sedan utökade Peter Öberg och Markus Ljungh med två mål inom loppet av 38 sekunder.

Slutliga 5-0 gjordes av Dennis Rasmussen.

Johan Gustafsson i Västeråskassen höll således nollan och motade totalt 25 skott. Västerås har nu tre raka segrar.