17-åringens mardröm – utklassade i debuten

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-12-28

Byttes in i AIK:s storförlust

HV71 gjorde precis som de ville med skadedrabbade AIK.

Efter tre insläppta mål på tolv minuter klev Björn Bjurling av och ersattes av 17-årige elitseriedebutanten Niklas Lundström.

En mardrömsstart på elitkarriären för ynglingen som inte fick någon hjälp när HV71 rann ifrån till 8-2.

– Det var inte perfekta förutsättningar, men det känns bra att ha klarat av debuten, säger Lundström till TT.

AIK kom till matchen mot HV71 utan skadade Josh MacNevin, Fredrik Svensson, Christopher Heino-Lindberg, Christian Sandberg, Daniel Bång och Viktor Fasth. Dick Tärnström och Johannes Salmonsson var dessutom sjuka och backen Patrik Nemeth spelar som bekant junior-VM.

Tre insläppta i andra

Det slutade inte helt oväntat med en storförlust mot HV71. Hemmalaget lekte med AIK och redan efter drygt tolv minuter fick AIK-tränarna nog.

Målvakten Björn Bjurling klev av efter en timeout och ersattes av 17-årige Niklas Lundström. En mardrömssits i elitseriedebuten för talangen.

– Bjurling såg lite less ut efter tredje målet, och vi hoppades att spelarna skulle skärpa till sig för Niklas skull när vi skickade in honom, förklarade Roger Melin bytet för TT.

Lundström höll tätt i resten av perioden men i andra började HV71 återigen upprullningen. Simon Önerud gjorde 4-0 efter tre minuter, Teemu Laine 5-0 två minuter senare och Juuso Hietanen kunde, helt fri med 17-åringen, lägga in 6-0 efter drygt halva matchen.

Fick ingen hjälp

Lundström fick ingen som helst hjälp av sina lagkamrater och kan knappast lastas för något av målen.

– Man vill ju alltid spela, och jag hade allt att vinna när jag kom in. Tyvärr var det lite stillastående i försvarsspelet, men jag fick ändå inleda med några sköna räddningar mitt i magen precis som jag hade hoppats, sade Lundström.

AIK fick i alla fall göra mål i sista perioden men föll med 2-8. Lagets åttonde nederlag på de tio senaste matcherna och Solna-laget har, efter den tidigare succén, drabbats av ett fritt fall mot seriens nedre regioner.