LHC-veteranen avgjorde mot Luleå

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-20

Linköping stärkte sina aktier att nå en plats bland de fyra främsta i elitserien genom att besegra Luleå med 5–3.

– En gedigen laginsats, sammanfattar backen Nicklas Hävelid som gjorde det avgörande 4–3-målet i slutminuterna.

Det handlade om en sexpoängsmatch i Coop Arena.

– Det är ju sex lag som slåss om att komma bland de fyra första så visst var det en viktig seger. Vi har spelat bra efter jul, säger Hävelid.

Linköping fick spela fem mot tre i två minuter sedan Luleå åkt på en diskutabel dubbelutvisning i sista perioden. Men Linköpings spel i power play låste sig totalt. Luleåspelarna kom in på isen i samma ögonblick som Hävelid stänkte in pucken.

– Mitt femte mål, tror jag, och ett av de skönaste. Vi spelade för sakta och omständligt i power play, men lyckades hålla pucken i anfallszonen och till slut kom läget, säger Hävelid.

Linköping hade tagit ledningen i matchen tre gånger och Luleå satsade allt för att kvittera en fjärde gång. Men Luleå öppnade sig bakåt och Pontus Petterström kunde göra sitt andra mål genom att fastställa 5–3 i sista minuten.

– Om vi kommer bland de fyra främsta? Det ska jag svara på efter 55 omgångar, säger Linköpings tränare Hans Särkijärvi. Nu gjorde vi en bra bortamatch och det hårda jobbet gav utdelning. Vi försöker inte härma Luleå, men vi försöker vara lika konsekventa som Luleå i vårt spel.

TT: Men spelet i fem mot tre var ingen höjdare?

– Nej, vi spelade för sakta och isen var dessutom dålig. Men det var starkt av Nicklas Hävelid att hitta rätt till slut.

För Luleå var det en smärtsam förlust efter en jämn match med mycket ställningskrig. Men Luleå är utan seger under ordinarie tid i\~nio raka matcher nu.

Nyförvärvet från JYP i Jyväskylä, Vili Sopanen, gjorde debut men lämnade inga djupare avtryck efter sig. Finländaren var anonym.