Pärssinen Timrås hjälte mot HV 71

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-28

Timrås Timo Pärssinen är på väg mot personligt målrekord i elitserien.

Han gjorde två mål när Timrå besegrade HV71 med 4–2 borta på torsdagen.

– Jag fick inte riktigt träff på något av målen, men allt räknas, sade finländaren.

Timo Pärssinen har nu gjort åtta mål på femton matcher denna säsong. På sina tidigare fyra säsonger har han som bäst gjort elva mål.

Stora besvär med ryggen har hållit honom borta från spel flera matcher varje år. Han har aldrig riktigt kunnat göra sig själv rättvisa.

– Mina första tre säsonger här gjorde jag aldrig över 35 matcher. Jag fick nya diskbråck hela tiden och tvingades börja om många gånger, sade finländaren.

– Nu har jag varit smärtfri mer än ett år och jag tror att jag kan göra min bästa säsong. Jag är bra tränad och spelar i en bra kedja som ska producera, sade Pärssinen.

Snabba mål

Den finländska kedjan med Pärssinen, Ilkka Pikkarainen och Kim Hirschovits var Timrås bästa mot HV71. Pikkarainen avgjorde matchen definitivt med sitt 4–2-mål.

Timrå hade ledningen med 3–0 efter halva matchen men tappade till 3–2 innan andra perioden var färdigspelad.

Segern var inte orättvis till slut, men i början av matchen var HV71 det vassare laget och det borde varit ledning för hemmalaget.

I första perioden träffade hemmalaget ribba och stolpe inte mindre än tre gånger, samtidigt som Timrå fick maximal utdelning med två mål på sina tre första skott.

– Man måste ha flyt ibland. Vi kom in bra i matchen och fick en bra känsla när det startade så bra för oss, sade Pärssinen.

Timrå har varit inne i en dålig trend, med bara en seger på fem matcher inför mötet med HV71.

– Det känns som att vi kan vara på rätt väg nu. Vi spelar rejälare i egen zon, tidigare har det varit fritt fram för motståndarna där. Men fortfarande finns mycket som kan bli bättre, vi kan spela hårdare, sade Timo Pärssinen.

Svårt mot Timrå

Två gamla HV-spelare var högst delaktiga i Timrås seger. Målvakten Magnus Åkerlund gjorde en riktigt bra match och Gabriel Karlsson gjorde mål.

För HV71 var det andra nollpoängaren på hemmaplan denna säsong. Båda har kommit mot just Timrå.

– De är vårt bogeyteam, konstaterade HV-tränaren Janne Karlsson.