Dagens namn: Stella, Estelle

Här avgör han – i box play

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-05

”Vi var förbannade”

Andreas Falk såg på egen hand till att HV71 har greppet om en finalplats i ishockeyns SM-slutspel.

27-åringen räddade kvar i HV i matchen mot Skellefteå med en sen kvittering och avgjorde sedan i sudden death.

– Vi var förbannade och tänkte att nu jäklar måste vi sätta den, säger Falk till Kanal 9.

Det var inget snack om vem som var matchhjälte efter HV 71:s seger i Skellefteå. Andreas Falk räddade först kvar HV i matchen med sin kvittering till 2-2 i slutminuterna.

Blev ren med Hadelöv

Det blev förlängning och väl där avgjorde sedan 27-åringen med 3-2 i numerärt underläge. Falk snodde åt sig pucken, blev helt ren med Andreas Hadelöv och satte enkelt det matchavgörande målet.

– Pucken studsade rätt tillslut. Det var mest tur att det var jag som gjorde målen, säger Falk till Kanal 9.

Det såg annars länge såg ut som det var Skellefteå som skulle ta greppet om matchserien inför fullsatta Skellefteå Kraft Arena. Laget ledde med 2-1 långt in i tredje perioden och målvakten Andreas Hadelöv var lysande. Men då gjorde HV-tränaren Janne Karlsson sitt drag och tog ut Stefan Liv, trots tre minuter kvar av matchen.

”Nu jäklar ska den in”

– Vi var förbannade och tänkte att nu jäklar måste vi sätta den. Nu ska vi inte bara vara nöjda med att skapa något utan nu jäklar ska vi in med den, sade Falk efter den tredje perioden.

Det lönade sig. HV71 har nu greppet om finalplatsen och leder efter dagens seger matchserien med 2-1.