Målvaktens utbrott när Färjestad rasade ihop

Då släppte laget in tre mål på två minuter och Matt Tomkins byttes ut.

Målvakten var rasande och slog sönder reklamskylten bakom båset.

Färjestad BK

Färjestad började på bästa sätt hemma mot Örebro.

Lucas Forssell satte 1–0 redan efter fyra minuter och i början av andra halvlek pricksköt Marcus Westfält in 2–0.

Men då varvade Örebro igång.

Värmlänningen Leo Carlsson, som lämnade Färjestad för Örebro för tre år sedan, satte tonen när han siktade in sig och sköt in reduceringen i powerplay.

Det var bara början och innan mittenakten var över hade Marcus Hardegård kvitterat.

Likaläget blev till en klar Örebroledning i början av tredje när först Rasmus Rissanen satte 3–2, Elias Ekström följde upp med att utöka och Rihards Marenis styrde in 5–2 – allt inom loppet av två minuter.

Tre insläppta mål på fyra skott i tredje perioden gjorde att Matt Tomkins byttes ut mot Dennis Hildeby.

”Gör kaffeved”

Och han var rasande.

Hålet i reklamskylten.

Tomkins försökte först slå sönder sin egen klubba. När det inte gick vägen gick han loss på reklamskylten bakom Färjestads bås innan han kastade iväg klubban.

– Han gör kaffeved av den där målvaktsklubban och den där reklamskylten lär behöva en del jobb, säger C Mores kommentator Stefan Klemetz.

Färjestads tränare Tomas Mitell:

– Han vill nog ha någon av de puckarna tillbaka. Vi behövde få lite momentum och samla upp styrkorna. Det är så det är, vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag, säger han.

Fick nytt liv

Färjestad fick nytt liv efter målvaktsbytet och reducerade två gånger om. Kvitteringen var också oerhört nära där Michael Lindqvist mer eller mindre hade öppet mål med 19 sekunder kvar.

Men Örebro höll ut och vann med 5–4.