Brynäs höll undan – trots kontroversiellt mål

Sju minuters videogranskning gav Tingsryd hopp mot Brynäs.

Men gästerna höll undan och vann med 6–4.

– Jag är inte nöjd med någonting, säger tränaren Niklas Gällstedt i TV4 Play.

Det var en svängig match som utspelade sig i Dackehallen under söndagen.

Tingsryd och Brynäs bjöd på totalt 10 mål och öppna spjäll framåt.

Gästerna från Gävle vann med 6–4 efter att Tyler Kelleher satt spiken i kistan med några sekunder kvar i öppen målbur.

– Det svängde fram och tillbaka hela matchen. Det låg ingen prioritet på försvarsspelet direkt. Jag är inte nöjd med någonting, förutom tre poäng, säger tränaren Niklas Gällstedt i TV4 Play.

Protester

Den första perioden bjöd på fem mål innan ens 14 minuter var spelade. Det var Brynäs som hade ledningen med 3–2 och därefter 5–3 en bit in i mellanakten.

När Tingsryd reducerade i slutperioden genom Maksim Semjonov krävdes det en sju minuter lång videogranskning. För i samband med fullträffen fick målvakten Damian Clara en klubba upp i masken av Melker Eriksson och sattes ur spel. Men till slut kom man fram till att det skulle godkännas – trots protester från Brynäs.

Segern innebär att att förhandsfavoriten nu är trea i hockeyallsvenskan.