Publicerad 2011-12-30

Segrar för Troja, Mora & Almtuna

HV-lånet Jesper Thörnberg.

Örebro – Troja/Ljungby 2-3

HV71-lånet Jesper Thörnberg sköt sitt första mål för Troja/Ljungby när han satte den avgörande 3-2-pucken med mindre än fyra minuter kvar av bortamatchen mot serieledarna Örebro.

Trojakeepern Jonas Gunnarsson stod på huvudet i två perioder och motade då totalt 26 skott och var den största anledningen till gästernas 1-0-ledning.

I den sista perioden vände Örebro rättvist matchen till ett 2-1-övertag, men Janos Vas, som gjorde comeback efter avstängning, satte 2-2 för Troja och mindre än två minuter senare kom Thörnbergs avgörande mål.

Jonas Gunnarsson, som liksom Thörnberg är ett HV-lån, motade totalt 41 av 43 skott.

Mora – Sundsvall 4-2

Målvakten Daniel Hansen har gjort Mora till vinnare igen. Med nyvärvade Tyler Plante i mål inkasserade dalmasarna fyra raka nederlag, men med Hansen har det nu blivit två raka vinster.

Hansen motade totalt 29 av 31 skott mot Sundsvall och Mora vann till slut med 4-2.

Sundsvall sköt två mål inom loppet av en och en halv minut i den andra perioden och ledde då med 2-1. Hemmavändningen kom i sista perioden. Johan Alcén gjorde 2-2 innan Dion Knelsen gjorde 3-2 med två och en halv minut kvar. Tobias Ericsson blev sedan tvåmålsskytt när han punkterade matchen med sitt 4-2-mål i tom kasse.

Mora är nia i tabellen, fem poäng från en playoffplats.

Tingsryd – Almtuna 1-2 (straffar)

Tingsryd ledde matchen mot Almtuna med 1-0 i 55 minuter sedan Simon Stark – som gjorde karriärens andra match som center – slagit in ledningsmålet efter sju minuter av den första perioden.

Men Almtuna och Daniel Hermansson verkar ha hittat formen. Hermansson, som gjorde två mål i förra matchen, satte 1-1 med mindre än fem minuter kvar att spela, och sedan kunde Uppsalalaget avgöra matchen på straffar där Mattias Guter blev den store matchvinnaren.

Noterbart är att hemvändarna Joachim Gellerstedt och Jimmie Kraft – som i veckan värvades från slovakiska Poprad – gjorde säsongsdebut och alltså fick bli vinnare direkt i hemkomsten. Almtuna har nu tagit två raka segrar.

Tingsryd har en negativ svit som omfattar tre raka nederlag.