Karlskoga bröt förlusttrend – och Leksand tog storseger

Sundsvall-BIK Karlskoga 0-3

Publicerad 2012-01-29

Fyra raka förluster och bara sex mål framåt på de sex senaste matcherna.

Men i bortamötet mot nästjumbon Sundsvall kom ett trendbrott för Bik Karlskoga.

Redan efter 1.42 av den första perioden lyckades Martin Sandgren trycka in 1-0. I början av den tredje perioden kunde sedan Fredrik Höggren sätta 2-0 och därefter fastställde Niklas Arell slutresultatet till 3-0 i tom bur.

De tre poängen betydde att Karlskoga hindrade Leksand från att överta andraplatsen i tabellen.

Sundsvall har nu spelat två hela matcher utan att ha gjort något mål framåt.

Borås-Leksand 1-5

Leksand hade inga som helst problem att slå tillbaka Borås på bortais.

Brent Davidson såg visserligen till att jumbon kunde kvittera till 1-1 tidigt i den första perioden, men det skulle också bli enda fullträffen för kvällen för Borås.

Leksand skulle däremot göra fyra baljor till:

Efter 7.20 prickade Mark Hurtubise in 2-1 i power play, i den andra perioden utökade sedan Patrik Hersley och Filip Forsberg till 3-1 och 4-1 och i tredje smällde Martin Janohls in 5-1.

Leksand har fem poäng ner till Västerås, som spelar i morgon, under kvalseriestrecket.

Troja-Ljungby-Almtuna 2-5

Medan jumbolagen åkte på förluster säkrade formstarka Almtuna en ny seger borta mot Troja-Ljungby.

Efter den första perioden hade Almtuna gått ifrån till en tvåmålssledning och den släpptes aldrig, trots att Troja-Ljungby vann skotten i matchen med hela 37-22.

I målet storspelade nämligen Alexander Hamberg och Almtuna har nu betryggande elva poäng ner till Sundsvall under det negativa kvalstrecket.