Dagens namn: Helge

Luleå vinner igen – mosade Brynäs

Uppdaterad 2013-11-22 | Publicerad 2013-11-21

Daniel Gunnarsson visade vägen när Luleå hittade tillbaka till vinnarspåret genom att besegra Brynäs med 5–1 på torsdagskvällen i SHL-hockeyn.

Backen gjorde Luleås första mål och spräckte samtidigt nollan i sitt egen målprotokoll.

– Skönt att få sätta dit den. Jag har haft en hel del bra lägen under säsongen utan att göra mål och det har satt sig lite i huvudet, sade Daniel Gunnarsson.

21-åringen från Köping gjorde förra säsongen nio mål.

Målet mot Brynäs innebar kvittering till 1–1 sedan Gävlelaget tagit ledningen tidigt i matchen.

Daniel Mannbergs mål kom efter en riktig rökare från blå i spel fem mot tre efter fyra minuters spel.

Fyra minuter senare var han en hårsmån från att göra sitt andra mål för säsongen, även det i numerärt överläge. Men hans stenhårda skott gick i mål genom en styrning.

– Jag tror det var "Ledde" som styrde in den, sade Daniel Gunnarsson.

Och visst var det Per Ledin som såg till att pucken hamnade bakom Johan Holmqvist.

Avvaktar med Starkbaum

Brynäs avvaktar med att ställa nyförvärvet Bernhard Starkbaum mellan stolparna, och assisterande tränaren Jan Larsson kunde efter matchen inte säga när det blir debut för österrikaren.

Luleå hade inför matchen stuvat om i samtliga kedjor utom Klasen-Ledin-Olausson-formationen för att få fart på målproduktionen. Bakgrunden var sju matcher i rad med bara en seger för norrbottningarna.

Förändringarna gav resultat, bara en kedja klev av isen utan att ha gjort mål.

– Det är lätt att negativa trender blir förstärkta så det var skönt att vi kunde vinna i kväll, sade Thomas "Bulan" Berglund, tränare i Luleå.

Brynäs har nu tre förluster i rad bakom sig.

Gävlelaget var piggt i inledningen och fick en smakstart när Daniel Brodin efter två minuter kastade in en puck från sarghörnet som gick i mål.

”För mycket utvisningar”

– Vi fick ett turligt mål, sedan drar vi på oss utvisningar och låter Luleå komma in i matchen, konstaterade Jan Larsson.

Hemmalaget dominerade och Brynäs såg blekt ut under stora delar av matchen. Ändå var ställningen bara 2–1 när slutrundan inleddes. Men när Brynäs forcerade för att kvittera blev det för tunt bakåt.

Luleå kontrade in 3–1 och 4–1 genom Chris och Cam Abbot, och i slutminuten fastställde Niklas Fogström slutresultatet till 5–1.

– Det var skönt att vinna och ta tre poäng igen. Det är bra för självförtroendet, sade Daniel Gunnarsson