Modo klart för en ny SM-final

Publicerad 2014-03-08

Modo är klart för SM-final.

Segrarna i riksserien slog ut Leksand i semifinalen i två raka matcher.

De har inte förlorat efter ordinarie matchtid på hemmaplan – en strafförlust har det blivit – på hela säsongen.

I den andra semifinalen mot Leksand blev det en ny seger i Fjällräven Center för Modo, som vann det första mötet i Dalarna med 5-1.

Med en och en halv minut kvar av den första perioden gjorde Johanna Olofsson 1-0 i power play och i den andra perioden utökade Modo till både 2-0 och 3-0 genom Tina Enström och Emma Nordin.

I den tredje perioden kunde sedan Erika Grahm fastställa slutresultatet till 4-0, då Valentina Lizana Wallner höll nollan i målet.

I och med vinsten är Modo klart för SM-final.

I finalen väntar Linköping, som har tagit sig till klubbens första SM-final på damsidan. Linköping vann i två raka matcher mot Munksund-Skuthamn, lördagens match slutade 3–1. Finalen spelas 19 mars i Örnsköldsvik. Det lag som var bäst placerat i grundserien får favören av hemmaplan i finalen.