William Wallén.

Almtuna - Leksand 4-2

William Wallén har fått en sprudlande start på sin sejour i Almtuna och var högst delaktig i 4-2-vinsten mot Leksand.

Forwarden lämnade i somras juniorligorna i Kanada för spel i Frölunda, men spenderade majoriteten av hösten i Borås innan klubben i januari släppte honom, eftersom man tyckte man hade egna juniorer som gjorde hans jobb lika bra.

Då hamnade han i Almtuna där han inledde med att avgöra på straffar i debuten. Och hemma mot Leksand blev talangen tvåmålsskytt, vilket innebär att han nu gjort fyra mål på fyra matcher i Uppsalalaget.

Walléns mål betydde 1-0 och 2-2.

Fredrik Abrahamsson gjorde det viktiga 3-2-målet i början av den sista perioden, och det blev matchvinnande. Rasmus Sandström gjorde sedermera 4-2 i tom bur.

Almtuna tog därmed sin första trepoängare på sex matcher.

Rögle - Västerås 3-1

Västerås låg inför bortamatchen mot Rögle tre poäng efter skåningarna i sammandraget, så visst var det en viktig match, och det blev också tätt.

Västerås tog ledningen efter att Lubomir Vaic styrt in ledningsmålet, men Rögle vände, trots att man brände en straff i den andra perioden. Jakob Johansson stötte in 1-1-målet och Henrik Björklund, som avgjorde mot Almtuna senast, styrde in 2-1-målet.

När sedan Västerås drog på sig en utvisning för sex man på banan så avgjorde Rögle matchen. Victor Bartley skottade in 3-1-pucken som slank in bakom Johan Gustafsson i VIK-kassen.

Rögle, som kom till spel utan knäskadade poängkungen Christopher Liljewall, plockade därmed sin första trepoängare på fyra matcher och befäste fjärdeplatsen i tabellen. Laget är nu sex poäng före Västerås i sammandraget.

Sundsvall - Malmö 3-2

Sundsvall tog en oerhört tung seger efter att ha besegrat Malmö med 3-2 på hemmaplan.

Malmö tog ledningen med 2-0 i den första perioden, sedan Mikael Wahlberg och Morten Green nätat i power play.

Men Sundsvall kom tillbaka. Bara 48 sekunder in i den andra perioden så reducerade Oscar Johansson och i slutet av perioden så utjämnade Adam Pettersson.

Forne skyttekungen Niklas Zetterström skickade sedan in 3-2 för Sundsvall i den sista perioden, och bröt därmed en tio matcher lång måltorka. Det målet blev också matchvinnande, och Sundsvall bröt inte bara en nio matcher lång förlusttrend, man klättrade också över det negativa kvalstrecket. Laget är nu två poäng före Troja/Ljungby och fem poäng före Tingsryd.

Malmö ramlade neråt i tabellen och är nu åtta, precis utanför playoff.

Mora - Troja/Ljungby 6-1

Efter tre raka förluster studsade Mora tillbaka i den viktiga mathen mot Troja/Ljungby.

Och man gjorde det anförda av Jens Jakobs.

Laget ledde med 2-1 efter den första perioden, sedan Dan Iliakis spelat fram Jakobs till 1-0 och Jakobs sedan spelat fram Iliakis till 2-1. I den tredje perioden kom viktiga 3-1, inslaget av AIK-lånet Mattias Beck i numerärt underläge.

Sedan spelade Jakobs fram till både 4-1 och 5-1 i den sista perioden, och den tekniske forwarden svarade således för totalt fyra poäng.

Mora vann till slut med 6-1 efter att Beck slagit in det sista målet och därmed blivit tvåmålsskytt.

Tack vare segern så klättrade Mora upp på en playoffplats.

Oskarshamn - Växjö 4-0

Serieledande Växjö kom till Oskarshamn med fem raka vinster i bagaget, men den trenden bröts i smålandsderbyt.

Avgörandet kom inom loppet av drygt tre minuter i den andra perioden då Oskarshamn smällde in tre mål. Alexander Johansson inledde, Thom Flodqvist och Mattias Guter utökade.

I den sista perioden kom också 4-0-målet inslaget av Kristoffer Jonsson. Det blev också slutresultatet.

Troy Davenport höll sin första nolla i HockeyAllsvenskan och motade totalt 29 skott.

Oskarshamn är inne ett varannandagsstim. Under de nio senaste matcherna har man vunnit och förlorat varannan kamp.

Trots förlusten så behåller Växjö sin serieledning.

Tingsryd - Borås 3-4 (straffar)

Seriejumbon Tingsryd har det blytungt.

Smålänningarna skapade sig ett bra utgångsläge mot Borås, efter att ha spelat till sig en 3-1-ledning efter halva matchen.

Henrik Bankelius gjorde 2-1 i mitten av den första perioden och Janos Vas, som flyttats upp i kedjan med Jari Kauppila och Teemu Elomo, utökade till 3-1.

Men Tingsryds självförtroende är inte bra. I slutet av den andra perioden gjorde Jens Karlsosn 2-3 och efter drygt halva den sista perioden slog Erik Andersson in 3-3, och Borås var ikapp. Västgötarna avgjorde sedan på straffar där Alexander Bergström till slut avgjorde bakom Victor Tisell.

Formstarka Borås har nu fem vinster på de sex senaste matcherna. Tingsryd har å andra sidan åtta raka nederlag.