Dagens namn: Lennart, Leonard

Ny seger för serieledarna

Publicerad 2012-12-26

Serieledarna Skellefteå AIK har lyckats behålla formen över juluppehållet. Det visade västerbottningarna när kämpastarka bottenlaget Timrå besegrades med 4–2.

Det är i anfallszonen som Skellefteå har ett spel med guldkant. Med fart och stor kreativitet snurrade Skellefteå upp Timrå rätt rejält, men den riktiga skärpan i avslutningarna fattades.

Skellefteå tog initiativet redan i första perioden – och med två högklassiga mål av Johan Alm och Oscar Lindberg kunde gästerna njuta av den första periodvilan i ledning med 2–1. Skellefteå bjöd nämligen också Timrå på ett mål. Timrås forward Anton Wedin slängde in en puck på måfå framför Skellefteås mål – pucken studsade i mål via en Skellefteåspelare.

Första elitseriemålet

19-årige Wedin var lycklig för den hjälpen när han fick sitt första mål i elitserien.

Timrå jagade en kvittering – men förgäves. Pontus Petterström avgjorde matchen i upptakten av tredje perioden när han skickade in 3–1 efter elva sekunders spel i powerplay.

Timrås poängchanser försvann definitivt när Bud Holloway drygt en minut senare ökade på Skellefteås ledning. Anton Wedin snyggade till siffrorna till 2–4 när han fri med Skellefteåmålvakten Joacim Eriksson iskallt lade in sitt andra mål för kvällen.