Philadelphia tog sista chansen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-16

Ja, Philadelphia såg alltså till att förlänga säsongen med minst en match.

I natt bökade och stökade de till sig en nödvändig seger i match fyra mot Pittsburgh i den östra konferensfinalen.

Nödvändig, då de förlorat de första tre och en fjärde förlust skulle innebära slut på säsongen.

NHL
nu får det vara nog! Det hettade till rejält i slutet och domaren Marc Joannette blev tvungen att ge Flyers Scottie Upshall en avhyvling.

Nyckeln för Flyers var en stark första period. Då sköt laget sjutton skott på Pittsburghs målvakt Marc-Andre Fleury och gjorde mål på tre av dem.

Men den orange-klädda publiken i ett fullsatt Wachovia Center fick nästan se sitt Flyers tappa segern i tredje perioden. Jordan Staal reducerade två gånger om och matchen fick en nervös avslutning.

– Det är bara mänskligt att bli försiktig när man leder med 3-0 och i tredje tog vi det för lugnt, säger Philadelphias Daniel Briere till nhl.com.

4–2 förlösande

Joffrey Lupuls 4-2-mål, som kom i tom bur med 33 sekunder kvar, blev därför förlösande.

Segerreceptet för Flyers var att matchen igenom sänka tempot för Pittsburgh genom att bråka efter avblåsningar.

– De söker bråk mer än vad vi gör, sa Sidney Crosby efter matchen.

Något som Crosby själv fick smaka på i matchens griniga slutsekunder. Han och Mike Richards slogs med både klubbor och nävar och fick avsluta matchen i respektive omklädningsrum.

Omöjlig uppgift?

Trots segern är uppgiften fortfarande till synes omöjlig för Philadelphia. Bara två gånger i Stanley Cups 115-åriga historia har ett lag lyckats vända ett 0-3-underläge. Nästa match i serien är dessutom i Pittsburghs starka hemmaborg Mellon Arena, där Pingvinerna har femton raka segrar för tillfället.

På söndag kväll, svensk tid, spelas match fem i serien.