Leksand–Västerås 4–3

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-19

Leksands nyckelspelare Mikael Karlberg var tillbaka i spel igen efter att ha missat några matcher på grund av skada.

Trots stjärnans återkomst började det dåligt för dalkarlarna.

Västerås gick upp till en 2–0-ledning efter drygt elva minuters spel efter mål från Mikael Backlund och Fredrik Johanssons klubbor.

Mikael Karlberg svarade direkt i sin come back och reducerade minuten före paus.

Det var en match med många avslut och till slut lyckades hemmalaget vända till ledning.

Skyttekungen Pierre-Edvoard Bellemare slog till i mittperioden och sju minuter före slutet gav Richard Jackman Leksand ledningen.

Men matchen gick till förlängning sedan förre leksingen Sebastian Meijer kvitterat då gästerna plockat ut målvakten.

– Vi åt in oss in i matchen lite mer i andra perioden och tredje är våran. Tyvärr gör vi ett misstag i slutet så att dom kan kvittera. Självklart skulle inte det få hända, säger Leksands tränare Tomas Kempe till Dala-Demokraten.

I sudden death slog Jackman dock till igen och avgjorde matchen till Leksands fördel.

Västerås tränare Lars Ivarsson:

– Vi måste helt klart vara nöjda med matchen. En jättebra insats och framför allt starkt gjort att kvittera i tredje.

Nybro–Mora 3–2

Mora, ifjol i elitserien, är än så länge bara ett mittenlag i allsvenskan.

På onsdagen hade laget stora bekymmer mot bottenlaget Nybro på bortais.

Henric Gustavsson visade vägen för Nybro när han slog in första periodens enda mål.

Mora kom igen i mittperioden. Laget spelade bättre och fick in två puckar bakom Nybro-målvakten Alexander Berg. Först kvitterade Stefan Mann till 1–1. Sedan gav Colby Genoway Mora ledningen. Glädjen blev dock kortvarig för bara minuten senare kvitterade Fredrik Sandgren.

Tredje perioden och den följande förlängningen blev mållös, och i den elfte straffrundan kunde till slut Nybro avgöra genom måltjuven Robert Kimby.

AIK–Sundsvall 4–0

Sundsvall har hittills imponerat och ligger på en play off-plats. Men laget har hamnat i en formsvacka och på onsdagen noterade man tredje raka förlusten.

AIK däremot tog tredje raka segern och följde upp 7–1-vinsten senast med en stabil trepoängare på Hovet (4–0).

Solnalaget var totalt överlägset i första perioden. Det var 14–3 i skott och 2–0 i mål. Daniel Bång levererade rejält och svarade för båda fullträffarna.

I mittperioden ordnade Mattias Beck 3–0 och i tredje avgjorde Tobias Ericsson tillställningen.

AIK-målvakten Fredrik Holmgren höll nollan och ger ett tydligt bevis på att laget har ett mycket starkt målvaktspar i Holmgren och Christopher Heino-Lindberg.

Det kan räcka långt för AIK. Åtminstone till kvalserien.

Bofors–Mariestad 3–1

Bofors har hittat formen rejält.

Mot Mariestad tog Karlskoga-laget sin fjärde raka seger och man klättrar allt högre upp i tabellen.

Nästjumbon och nykomlingen Mariestad räckte inte riktigt till. Men efter en spelad period stod det 0–1 på resultattavlan efter en fullträff av Mikael Zettergren.

I mittperioden vände värmlänningarna på siffrorna signerat Björn Kindahl och Linus Persson.

Skottstatistiken slutade oavgjort men Bofors var mer effektivt i avslutningarna.

Fredrik Ericson slog in 3–1 i spel fem mot fyra tre minuter in i tredje. Sedan bevakade man ledningen och trots att gästerna tog ut målvakten två minuter från slutet föll inga fler mål.

Huddinge–Troja/Ljungby 3–5

Troja/Ljungby, ifjol i division 1, imponerar sannerligen så här långt i allsvenskan.

19 matcher är spelade och nykomlingen ligger på en överraskande femteplats.

På onsdagen räckte Huddinge inte till på egen hemmaplan.

Gästerna ledde med 2–0 och 3–2, men Huddinge kvitterade starkt nog bägge gångerna.

Fem minuter före den andra pausvilan rakade Patrik Kannerling in 4–3 för bortalaget, vilket grundlade segern.

Troja höll tätt efter Olof Mårs psykologiskt viktiga mål i början av tredje perioden.

Oskarshamn–Borås 0–1

Viktigt möte i tabellens nedre region mellan två lag med sargat självförtroende.

Men någon som lär ha stärkt sin tro på sig själv är Borås målvakt Robin Rahm som stoppade 20 skott och höll nollan.

Oskarshamn spelade med nyförvärvet Peter Hirsch, och han var inte dålig han heller. 31 räddningar, men ett insläppt mål räckte till förlust.

Det var Jens Karlsson som överlistade danske målvakten i power play drygt tre minuter in på tredje perioden.