Bragdvändning av Skellefteå

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-22

Besegrade HV71 på bortaplan: ”Härlig lagmoral”

Här är något som kandiderar till säsongens vändning i elitserien.

Skellefteå låg under med 3–1 borta mot regerande mästarna HV – men åkte hem med en 4–3-seger.

– Alla kör på och vi har en härlig lagmoral, säger matchhjälten Tobias Viklund.

David Petrasek gav HV ledningen med ett ”höstlöv” från blånjen. I andra perioden utökade Jonas Johansson tidigt till 2–0, men Jimmie Ericsson skapade nerv när han forcerade in reduceringen efter en imponerande viljeinsats.

Johan Lindström satte psykologiskt 3–1 i slutet av andra perioden och där trodde säkert många att matchen var över. Men Skellefteå vägrade att ge upp.

HV hade lägen...

I tredje perioden forcerade Jimmie Ericsson in sitt andra mål för kvällen efter att Brad Moran slängt in pucken på mål. Och kort senare Erik Andersson tryckte in kvitteringen.

HV hade sedan lägen att avgöra, men först träffade Martin Thörnberg ribban och sedan fantomräddade Nicklas Dahlberg skottet från Johan Lindström.

...men Skellefteå avgjorde

I stället kunde Tobias Viklund avgöra 2.26 in på sudden death. Viklund hade nästan ingen vinkel alls, men lyckades hitta krysset.

– Jag trodde att jag skulle få pucken tidigare. Men jag väntade så länge jag kunde innan det var dags att vända hem. Sedan var det bara att försöka träffa mål, säger han till ppv.

– Vi har spelat bra här nere förut och visste att vi kunde komma ikapp. Alla kör på och vi har en härlig lagmoral.

Tränaren Hans Särkijärvi:

– Vi är ett bra lag, starka och vältränade. Sedan har vi bra moral och bra målvaktsspel.