Dagens namn: Verner, Valter

”Det var på tiden”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-02

Andreas Jämtin fick äntligen näta för Linköping – men ingen seger mot Djurgården

Andreas Jämtin firar sitt första mål i LHC-tröjan.

Matchstraff senast. Målskytt i dag.

Nu har Andreas Jämtin funnit sig till rätta i Linköping.

– Jag trivs utmärkt, säger han.

Linköping fick dock ”bara” 3–3 mot Djurgården.

Serieledande Linköping tog planenligt ledningen hemma mot formsvaga Djurgården. Fredrik Emvall styrde in Joakim Erikssons passning i mål och Patrik Zackrisson stötte in 2–0 på Mikael ”Musse” Håkansons passning.

I det läget tog Djurgården timeout – ett lyckat drag.

”Haft några chanser”

Bara 27 sekunder senare reducerade Nicklas Danielsson. Och med 34 sekunder kvar av första perioden kvitterade David Schneider i spel fem mot tre.

Men Linköping tog ledningen på nytt. I power play dunkade Teemu Aalto på ett skott och Andreas Jämtin höll sig framme och styrde in 3–2 – hans första mål i Linköpingströjan.

– Det var på tiden. Jag har ju haft några chanser i de andra matcherna. Det har varit bra, kul att komma in i gänget. Jag trivs utmärkt, sa han till ppv i den andra periodpausen.

Chanser åt båda håll

Men Jämtin och Linköping fick inte jubla fullt ut. I tredje perioden spelade Nichlas Falk fram Niklas Anger som pricksköt 3–3, vilket ledde till förlängning.

Där fick Linköping chansen att spela fyra mot tre efter att Kristofer Ottosson visats ut.

Men Djurgården redde ut stormen och i stället fick Ottosson ett kanonläge att avgöra med 25 sekunder kvar.

Men pucken gick över målet.

– Vi inledde bedrövligt, men jobbade upp oss och fick äntligen utdelning på våra chanser. Vi bjöd på fajt mot elitseriens bästa lag. Jag hoppas att det här var en vändning, säger Djurgårdens Niklas Anger till ppv.