Matchfakta 10/10

Mariestad–Malmö 5–6 e str

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-10

Malmö hade två raka förluster inför fredagens bortamöte med nykomlingen Mariestad. Och även om det blev seger ikväll, var det långt ifrån en kassaskåpssäker sådan.

Jonas Höglund hittade nätet redan efter 30 sekunder, och trots att Mariestad kvitterade stod det 1–3 i paus.

Mittperioden vann hemmalaget med 2–1. Martin Westberg reducerade. Marcus Paulsson drygade ledningen innan Mariestad slog in 3–4 genom Viktor Torstensson – i box play.

Nykomlingen kämpade väl och drog även längsta strået i tredje perioden.

Mikael Zettergrens kvittering kom då 2.57 återstod och det var i spel fem mot fyra.

Förlängningen blev mållös och i straffläggningen lyckades ändå Jonas Höglund slå in segerpucken och gästerna fick alltså bonuspoängen.

Bofors–Nybro 4–3 e str

Jämnt möte i bottenskiktet av tabellen som slutade med hemmaseger efter straffar.

Det var Nybro som inledde piggast, åtminstone målmässigt.

Jonny Ågren gav gästerna ledningen redan efter 14 sekunders spel, och 0–2

slog David Algulin in på pass från just Ågren innan första perioden var över.

Sedan Bofors kom tillbaka.

Johan Bülow slog till två gånger om i mittperioden, och i inledningen av tredje svarade Linus Persson för en fullträff som betydde 3–2.

Karlskoga-laget gick mot en seger men bara två minuter före slutet räddade Nybros Jonny Ågren, med hjälp av sitt andra mål, en poäng för bortalaget.

Matchen gick till straffar där Linus Persson noterades för kvällens tredje tvåmålsskytt.

Växjö–Västerås 6–3

Tre förluster på sju matcher för Västerås.

Växjö däremot har bara en förlust så här långt och klättrade ikväll upp till en andraplats före AIK som dock har en match mindre spelad.

Pär Arlbrandt gav Västerås ledningen, men sedan fick laget jaga.

Christian Jacobsson kvitterade och Robert Rosén slog in 2–1 innan Arlbrandt återigen kvitterade.

– Vi kom inte riktigt in i vårt spel. Vi hade mycket utvisningar som störde, säger Västerås assisterande tränare Lars Ivarsson till vlt.se.

I tredje rasade målen in.

Christian Magnusson och Robert Rosén slog till en varsin gång till, och trots Meijers sena reducering till 4–3 kunde Magnusson i öppen kasse slå in sitt hattrick.

Matchen slutade 6–3.

Mora–Oskarshamn 3–4

Både Mora och Oskarshamn kom till spel med två raka förluster i ryggen.

Mora blev rejält utspelat av Leksand senast och till hemmamötet mot 14:e-placerade Oskarshamn verkade dalkarlarna inte lyckats slipa till sitt spel.

IKO tog kommandot direkt och gick upp till en 2–0-ledning efter 13.47.

Hemmalaget hade ändå marginalerna vid sin sida och Marcus Erikssons reducering hittade nätet bara sju sekunder före pausvilan.

Efter halva matchen kvitterade lagets finländare Toni Dahlman med sitt första mål för säsongen.

Men IKO:s målskyttar så långt: Eetu Qvist och Rasmus Olheden slog till ytterligare en gång och med tolv minuter kvar av matchen hade Mora ett svårt tvåmålsläge att slita sig ur.

MIK lyckades inte slingra sig ur greppet. Trots Stefan Manns reducering fyra minuter från slutet blev det inte något mer mål.

Oskarshamn klättrar upp på en tiondeplats.

Björklöven–Borås 3–2

Jumbon Borås imponerade som nykomling ifjol.

För närvarande gläds invånarna mer åt fotbollen än ishockeyn. För ingen kan vara nöjd över en jumboplats och en seger på åtta matcher.

Björklöven hade en 2–0-ledning efter första perioden. Johan Bergmark slog in 1–0 efter 5.21 i spel fem mot fyra, och i slutminuterna utökade Fredrik Öberg ledning.

I inledningen av andra perioden slarvade "Löven" rejält i försvarszon och

David Ullström snappade upp pucken och reducerade.

Samme Ullström slog sedan till igen - ur snäv vinkel sprättade han upp pucken i Daniel Wälitalos vänstra kryss.

Hemmalaget lyckades ändå komma tillbaka. Magnus Gästrin blev matchvinnare när han hittade nätet med ett skott drygt fyra minuter in i tredje.