Matchfakta 20/2

Malmö–Rögle 4–5 (1–0, 0–1, 3–3, 0–1)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-20

Första perioden: 1–0 (15.48) Jyrki Välivaara (Cole Jarrett, Mikael Wahlberg).

Andra perioden: 1–1 (14.35) Andrée Persson (Jakob Johansson, Kenny Jönsson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–2 (0.36) Andrée Persson (Stefan Erkgärds, Kenny Jönsson) spel fem mot fyra, 2–2 (4.04) Tomas Wallgren (Marcus Paulsson, Calle Steen), 2–3 (9.29) Martin Johansson (Mattias Sjögren, Peter Lorentzen), 3–3 (10.58) Jan Öberg (Carl Söderberg, Fredrik Eriksson), 4–3 (11.27) Marcus Paulsson (Calle Steen, Frank Banham), 4–4 (16.37) Andrée Persson (Jakob Johansson, Kenny Jönsson) spel fem mot tre.

Fjärde perioden: 4–5 (4.41) Jakob Johansson (Kenny Jönsson).

Skott: 30–26 (14–11, 4–7, 9–5, 3–3).

Utv, Malmö: 10x2. Rögle: 5x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping.

Publik: 4929.

Huddinge–Almtuna 1–0 (1–0, 0–0, 0–0)

Tvåan mot trean från slutet.

Almtuna är sannerligen på väg mot en misslyckad säsong. Så sent som för några dagar sedan blev det även klart att tränaren Leif Boork lämnar klubben efter säsongen.

Trots att AIS vann skotten i andra perioden med 1–11 stod det 1–0 på tavlan i paus.

Jimmy Wendell slog in ledningsmålet efter 14.23 i power play. Sedan spikade Almtunas målvakt David Rautio igen kassen. Men när utespelarna inte kan sätta dit pucken i nät spelar det ingen roll om man bara släpper in ett mål.

Skotten slutade 17–28 men Huddinge vann.

- Vi var för tunna i avsluten. Killarna jobbade bra och skapade chanser, men det hjälper inte när vi inte kan göra mål, säger Almtunas assisterande tränare Micke Höglund.

Tom Olsson i Huddinge-målet svarade givetvis för en lysande insats.

Första perioden: 1–0 (14.23) Jimmy Wendel (Daniel Karlunden) spel fem mot fyra.

Skott: 17–28 (11–10, 1–11, 5–7).

Utv, Huddinge: 5x2. Almtuna: 5x2.

Domare: Björn Larsson, Ljusne.

Publik: 275.

Västerås–Bofors 3–2 (1–1, 1–1, 1–0)

Både Västerås och Bofors ligger på rätt sida play off-strecket.

Hemmalaget inledde piggast och hade flera heta chanser redan efter några minuter. Ledningsmålet kom också helt rättvist efter 6.43 genom Sebastian Meijer i spel fem mot tre.

Samtidigt saknade gästerna inte chanser. Drygt tolv minuter in i perioden jublade Johan Bülow, men firandet avtog snabbt när det visade sig att pucken tagit i ribbans underkant.

Till slut lyckades André Hult ändå få in kvitteringspucken. Målet slogs in i power play bara 56 sekunder före pausvilan.

Matchen var länge jämn och efter två perioder var det 2–2.

– Vi gjorde en bra mittenperiod. Att vi höll tätt i slutet när Västerås fick chansen i spel fem mot tre var stärkande, och självfallet oerhört betydelsefullt, sa Bofors assisterande tränare Sam hallam till nwt.se i pausen.

VIK tog ledningen tre gånger i matchen. Sista gången blev just – matchens sista. Henrik Nordfeldt avlossade kanonen i power play sju minuter från slutet – vilket även blev matchavgörande (3–2).

Första perioden: 1–0 (6.43) Sebastian Meijer (Marcus Söderkvist, Rikard Ekström) spel fem mot tre, 1–1 (19.04) André Hult (Kristoffer Näslund, Johan Larsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (3.20) Patrik Juhlin (Patrik Berglund, Kalle Olsson) spel fem mot fyra, 2–2 (5.09) Johan Motin (Christian Carlsson, Viktor Sjödin) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–2 (12.36) Henrik Nordfeldt (Jonas Leetma, Kalle Olsson) spel fem mot fyra.

Skott: 36–31 (14–9, 9–14, 13–8).

Utv, Västerås: 7x2. Bofors:12x2, 1x10.

Domare: Mikael Lindqvist, Järfälla.

Publik: 1943.

Borås–Nybro 4–1 (0–1, 2–0, 2–0)

Viktig kamp mellan två lag som fortfarande har chansen att nå en play off-plats.

Lagen skuggar varandra i tabellen och efter Borås 4–1-seger har laget sex poäng mer än konkurrenten och bara fyra pinnar upp till play off.

I en jämn tillställning var det gästernas Fredrik Näslund som rakade in första periodens enda fullträff. Jarno Honkonen och David Algulin fick en varsin passningspoäng på power play-målet. Men sedan gick det tyngre.

Hemmalaget vände på steken och efter två perioder stod det 2–1 efter två skott från Jens Karlssons klubba.

I tredje satte hemmalaget definitivt punkt för matchen. Alexander Täng ordnade 3–1 och i tom bur kunde sedan Per Fernhall slå in fyran.

Första perioden: 0–1 (9.55) Fredrik Näslund (David Algulin, Jarno Honkonen) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (3.26) Jens Karlsson (Jimmy Lund, Alexander Täng), 2–1 (13.16) Jens Karlsson (Mikael Hultqvist, Jimmy Lund).

Tredje perioden: 3–1 (5.24) Alexander Täng (Jimmy Lund, Jens Karlsson) spel fem mot fyra, 4–1 (19.20) Per Fernhall (Patrik Ahlstrand) mål i tom kasse.

Skott: 28–31 (10–5, 7–13, 11–13).

Utv, Borås: 5x2. Nybro: 5x2, 1x5, 1x10, 1 matchstraff.

Domare: Niklas Persson, Onsala.

Publik: 1216.

Hammarby–Björklöven 4–6 (0–0, 2–4, 2–2)

Björklöven gjorde vad man skulle i bortamötet med Hammarby och är hack i häl på tabelltrean Rögle.

Den första perioden slutade mållöst och det var framförallt Carl-Johan Klint i Bajen-målet som höll hemmalaget kvar i matchen.

Men i mittperioden föll målen in. Gästerna gick upp till en 2–0-ledning inom loppet av bara 28 sekunder efter varsin fullträff av Kristofer Berglund och Magnus Gästrin.

Sedan var det dags för Hammarby att blixtsnabbt slå in två puckar i nät. 29 sekunder tog det för Christopher Dahlén och Henrik Pettersson att utjämna till 2–2.

Trots upphämtningen var Umeå-laget starkare och kunde gå till pausvila med en 4–2-ledning.

"Löven" avgjorde definitivt mötet i tredje när man gick upp till 2–6.

Hammarby gjorde sedan två mål men var aldrig i närheten av poäng.

Andra perioden: 0–1 (0.45) Kristofer Berglund (Marcus Lundberg, Johan Wikström), 0–2 (1.13) Magnus Gästrin (Christopher Thörn, Daniel Olofsson), 1–2 (6.59) Christopher Dahlén (Stefan Svanbom, Johan Andersson), 2–2 (7.28) Henrik Pettersson (Tomas Lindgren, Mikael Owilli), 2–3 (15.49) Magnus Gästrin (Urban Omark, Johan Forsberg) spel fem mot fyra, 2–4 (17.02) Marcus Lundberg (Nicklas Johansson).

Tredje perioden: 2–5 (3.34) Mattias Wennerberg (Urban Omark, Johan Forsberg), 2–6 (8.11) Daniel Olofsson (Magnus Gästrin, Jussi Heikkinen), 3–6 (11.03) Simon Laudon–Sörlin (Robin Jalkerud), 4–6 (18.10) Johan Chang (Robin Jalkerud, Mikael Owilli).

Skott: 30–42 (9–15, 7–12, 14–15).

Utv, Hammarby: 8x2. Björklöven: 8x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 312.

Sundsvall–Oskarshamn 3–2 (0–0, 3–0, 0–2)

En riktigt viktig trepoängare för Sundsvall mot play off-jagande Oskarshamn.

I och med segern håller sig Sundsvall alltjämt ifrån de riktiga bottenlagen.

Hemmalaget ägde spelet i första perioden men fick inte in pucken bakom IKO-målvakten Markus Svensson.

I stället bjöd laget sin hemmapublik på en målkavalkad i andra.

Niklas Wästlund inledde målskyttet efter 3.23. Och dryga minuten senare slog Jesper Larsson in utökningen.

IKO försökte men lyckades till en början inte överlista Sundsvalls duktige målvakt Joakim Lundström. I stället lirkade Alexander Larsson in 3–0 i spel fem mot fyra.

Plötsligt blev Lundström mänsklig och genom två snabba mål i tredje perioden hade IKO fått kontakt.

3–1 (12.05) Eetu Qvist.

3–2 (13.21) Chris Nybeck.

Hemmalaget lyckades ändå hålla undan i slutet och inkasserade tre färska poäng.

Andra perioden: 1–0 (3.23) Niklas Wästlund (Niklas Zetterström, Mikael Brancalion), 2–0 (4.20) Jesper Larsson (Pontus Wall, Tony Westerlund), 3–0 (7.40) Alexander Larsson (Stefan Andersson, Mikael Romö) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–1 (12.05) Eetu Qvist (Nicklas Jadeland, Ola Svanberg), 3–2 (13.21) Chris Nybeck (Alexander Johansson, Andreas Valdix).

Skott: 32–34 (14–6, 15–11, 3–17).

Utv, Sundsvall: 8x2. Oskarshamn 11x2.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 511.

Nyköping–AIK 7–1 (3–1, 2–0, 2–0)

En tung förlust för AIK vars avstånd till sjundeplatsen utökar.

Nyköping klev till pausvila med en 3–1-ledning efter bland annat två fullträffar av backen Niklas Olausson. Men det var på håret att det var oavgjort i paus.

Knut-Henrik Spets 2–1 noterades så sent som efter 18.10. Olaussons 3–1 trycktes i nät på pass från Niklas Bröms klubba dryga minuten före paussignalen.

Gästerna tappade alltmer i mittperioden och matchen var mer eller mindre avgjord när Markus Lija rakade in 5–1 i slutminuten.

Niklas Olausson fullbordade sitt hattrick i inledningen av tredje perioden, och fem minuter senare stod det 7–1, vilket också blev slutresultatet.

Första perioden: 1–0 (4.21) Niklas Olausson (Jens Jakobs, Niklas Bröms), 1–1 (9.59) Mattias Beck (Kristian Gahn) , 2–1 (18.10) Knut–Henrik Spets (Fredrik Håkansson) , 3–1 (18.41) Niklas Olausson (Niklas Bröms, Jens Jakobs).

Andra perioden: 4–1 (2.23) Jens Jakobs (Robin Persson, Niklas Olausson) spel fem mot fyra, 5–1 (19.13) Markus Lilja (Jimmie Kraft, Knut–Henrik Spets) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 6–1 (2.15) Niklas Olausson (Robin Persson, Dennis Persson) spel fem mot fyra, 7–1 (7.21) Fredrik Håkansson (Knut–Henrik Spets, Niklas Fogström).

Skott: 45–37 (15–15, 16–14, 14–8).

Utv, Nyköping: 6x2. AIK: 10x2, 1x10.

Domare: Thomas Forsström, Umeå.

Publik: 1676.

Växjö–Leksand 2–4 (1–2, 1–1, 0–1)

Leksand är redan klara för kvalserien. Nu kämpar laget bara om att behålla förstaplatsen för att kamma hem seriesegern.

Leksandstränaren Tomas Kempe var i kväll tillbaka i Växjö och fick se sitt gamla lag hamna i underläge både en och två gånger i den första perioden.

Först slog Morten Green in 0–1 bakom Växjö-målvakten Tuomo Karjalainen. Sedan var det Gabriel Karlssons tur att hitta nätet.

Växjö saknade inte alls chanser utan det var Eddie Läck som spelade bra i målet. I periodens slutminuter tvingades han dock kapitulera på Marcus Weinstocks skott.

Växjö kvitterade också innan Robert Petrovicky agerade matchvinnare. Forwarden slog in 2–3 i power play innan han spelade fram Pierre-Edoard Bellemare till 2–4 i tredje perioden.

– Det var riktigt griningt ute på isen idag. Jag vet inte vad det beror på, men det brukar bli så när vi möter varandra, säger Leksandsforwarden Gabriel Karlsson till Dalademokraten.

Första perioden: 0–1 (4.52) Morten Green (Michal Grosek) , 0–2 (10.33) Gabriel Karlsson (Tomi Pettinen) , 1–2 (15.27) Marcus Weinstock (Robert Rosén).

Andra perioden: 2–2 (8.33) Aki Heino (Kevin Marsh, Christian Magnusson) spel fem mot fyra, 2–3 (18.31) Robert Petrovicky (Jens Bergenström, Mikael Karlberg) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–4 (7.44) Pierre–Edvoard Bellemare (Robert Petrovicky, Mikael Karlberg).

Skott: 32–26 (12–10, 9–9, 11–7).

Utv: Växjö: 8x2, 1x5, 1x10, 1 matchstraff. Leksand: 11x2, 1x5, 1 Matchstraff.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 3433.