Kungen av slutspel

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-14

Jönssons revansch – två mål: Jättenöjd

Dubbelt jubel Jörgen Jönsson hade kramkalas med Thomas Rhodin efter en av sina fullträffar.

KARLSTAD. Färjestad kvitterade till 1–1 i matcher mot Frölunda – tacka Jörgen Jönsson för det.

FBK-stjärnan var inblandad i det mesta, och stod för två mål.

– Jag är jättenöjd med min insats.

Senast lagen möttes låg Färjestad under med 3-0 efter första perioden och matchen var avgjord.

I går var rollerna ombytta.

Efter drygt halva den första perioden ledde värmlänningarna med 2-0. Esa Pirnes vräkte sig fram mot Ahonen i Frölundas mål och satte 1–0 efter knappt två minuter. Tio minuter senare frispelades Jörgen Jönsson, som trots att han tappade pucken i dragningen lyckades göra mål.

– Först tänkte jag shit, när jag kände att jag tappade pucken. Men sen var det extra skönt att se den gå in.

Inblandad i det mesta

Färjestads förre lagkapten hade en dyster afton i Göteborg i tisdags. Han var inne på två baklängesmål och revanschlustan inför returmötet gick inte att ta miste på. Jönsson hade ett finger, en klubba eller en våt handske i det mesta som hände ute på isen i den första perioden.

– Jag var besviken över min insats senast och ville göra bättre från mig i dag.

Ett mästerverk

Det gjorde 35-åringen. Om det första målet han gjorde var turligt, så var hans andra mål ett mästerverk.

Efter att han väggat med Rickard Wallin hamnade Jönsson i slottet där han distinkt sköt det viktiga 3–1-målet i början av den tredje perioden.

Jönssons betydelse för Färjestad i slutspelet går inte att överdriva. Och den fyrfaldige svenska mästaren vet vad som gäller för att ta sig hela vägen till guldet.

– Det gäller att vara involverad, vara där det händer hela tiden, det är det som avgör. Det funkar inte att åka runt och vänta på att något ska hända, man måste in i skiten.

Även om Färjestadsstjärnan är nöjd med sin insats vill han inte säga att det är hans bästa match.