Nedslagen och matchhjälte

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-02

Daniel Alfredsson var i högsta grad i händelsernas centrum när Ottawa slog Pittsburgh med 5-4 i natt. Med knappt fyra minuter kvar av första perioden gjorde den svenska lagkaptenen sitt 36:e mål för säsongen.

I början av andra perioden gjorde han mål nummer 37 och gav Ottawa ledningen med 3-2, trots att laget var en spelare mindre på isen.

NHL
Daniel Alfredsson.

En som tröttnade på Alfredssons effektiva spel var Pittsburghs back Sergei Gonchar. I slutet av andra perioden gav han sig på ”Alfie” med ett flertal fula slag mot huvudet. Svensken klarade sig oskadd och Gonchar åkte ut i fyra minuter för roughing. Ottawa förvaltade möjligheten på bästa sätt genom att göra två mål under det numerära överläget.

– Där vände matchen, sa Penguins tränare Michel Therrien till AP.

Murray nöjd

Målen betydde Ottawa-ledning med 5-3 inför tredje perioden, ett underläge som Pittsburgh inte orkade komma tillbaka ifrån, trots Evgeni Malkins reducering med knappt sex minuter kvar.

Efter matchen var Ottawas nygamle tränare Bryan Murray nöjd med sitt lag.

– Jag bad spelarna hålla sina positioner bättre, spela pucken snabbare och visa lite känslor på isen. Jag tyckte de svarade bra, sa han.

Även en assist

Alfredsson noterades även för en assist i matchen. De tre poängen var välkomna för honom, då han inför nattens match bara gjort två poäng på de senaste nio matcherna. 35-åringen ligger alltjämt femma i NHL:s poängliga med sina 78 poäng.

Men trots att han valdes till matchens lirare, ville han hellre lyfta fram laginsatsen.

– Vi krigade i 60 minuter och lyckades få jobbet gjort. Vi har fått tillbaka energin i laget och vi spelar lite bättre nu, sa han till Ottawa Sun.