Oavgjort sömnpiller

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-20

2–2 mellan Luleå och Linköping

Mikael Håkanson jublar efter sitt 2–1-mål.

LULEÅ. I slutet av matchen fick Pavel Skrbek lämna isen med blodet rinnande från ansiktet.

En match som annars var ett riktigt sömnpiller.

Luleå-Linköping slutade 2-2 (1-1, 0-1, 1-0, 0-0)

Det såg dramatiskt ut när Luleås backbjässe Pavel Skrbek, precis i slutskedet av matchen, brakade in i sargen. Han fick Linköpings Patrik Zackrissons klubba i munnen och blev av med fem tänder.

Det såg dramatiskt ut, men var en ren olyckshändelse.

De som hade förhoppningar om vass underhållning spelmässigt blev förmodligen besvikna. Matchen mellan Luleå och Linköping var långa stunder ett riktigt sömnpiller.

Värst var det i andra perioden när det måste ha slagits någon form av kollektivt rekord i felpassningar.

Linköping var ändå i ledningen från första början.

Luleåmålvakten Gusten Törnqvist släppte in 0-1 dryga fem minuter in i första perioden. Det var en rejäl målvaktstavla av Törnqvist där Tim Erikssons skott till sist gled in mellan benskydden.

Luleå kvitterade genom Mats Lavander när knappa fyra minuter återstod av första perioden.

Endast 34 sekunder senare drog Fredrik Emwall ned och domare Sören Persson dömde straffslag.

Luleåmålvakten ställdes om Mattias Weinhandl som chansade med en dragning åt höger men där revanscherade sig Törnqvist som var nere med benskyddet vid vänster stolpe.

Femman med Mikael Håkansson, Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl hade annars stora problem.

Många kliade sig nog i huvudet när de såg Linköpings förstakedja bli fasttryckt i egen zon gång efter gång.

Men som riktiga vinnare blev det ändå de som såg till att Linköping tog ledningen igen. I spel fem mot fyra skickade Tony Mårtensson in 1-2 och även denna gång släppte Luleåmålvakten in pucken mellan benskydden.

Linköping som bara vunnit en bortamatch så här långt såg ut att gå mot andra bortasegern.

Då kvitterade Luleå och det var matchens i särklass vackraste mål.

Mats Lavander höll i pucken, hittade Martin Chabada som skickade iväg ett skott som betydde 2-2 bakom Rastislav Stana.

3.39 in i förlängningen hade Cory Larose ett läge att bli matchvinnare men hans backhandlyftning gick precis över.