Dagens namn: Ursula, Yrsa

Här blir Modo blåsta på poäng

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-12-04

Domaren blåste av när pucken låg fri

Niklas Sundström trodde sig både ha kvitterat och gett Modo ledningen i matchen mot Färjestad.

Men domaren Sören Persson blåste av spelet trots att pucken låg helt fri.

En förgrymmad Sundström skällde ut domaren samtidigt som FBK tog timeout och vände matchbilden till seger med 3-2.

Modo var det klart bättre laget i den andra perioden och såg ut att ta ett grepp om matchen mot Färjestad sedan Niklas Sundström slagit in Mattias Timanders retur. Men 35-åringen fick inte bli hjälte.

Starka protester

Domarteamet, med Sören Persson, hade blåst av spelet innan pucken gick i mål. Detta trots att pucken låg helt fri bredvid målvakten Cristopher Nihlstorp och beslutet möttes av starka protester från Sundström.

Situationen kom också att bli helt matchavgörande. Istället för 3-2 till Modo stod sig det oavgjorda resultatet och Färjestad valde då att ta timeout. Efter det avbrottet lyfte sig hemmalaget.

– Vi pratade om att försöka komma upp och få ur pucken snabbare ur egen zon. De kom på oss väldigt fort och vann mycket puckar och situationer så vi var inte helt nöjda, säger Jonas Junland till Canal Plus.

Berglund avgjorde

I inledningen av den tredje perioden avgjorde Christian Berglund matchen med sitt 3-2 till Färjestad. Sören Persson valde att ringa på målet, då buren flyttades ur sin position, men godkände det efter en lång granskning.

– Jag var inte säker alls. Det tog så fruktansvärt långt tid så det var nog inte så lätt att bedöma. Men det blev mål, tre poäng och jag fick avgöra. Det är en lördagkväll jag är riktigt nöjd med, säger Berglund.

Detta till stor lycka för Färjestad som alltså vann matchen med 3-2, trots att de länge var riktigt illa ute. En tråkig händelse för klubben var dock att målvakten Alexander Salak klev av med en axelskada.

Tyngre för Modo som förtjänade minst en poäng.

– De hade en puck som knappt studsade in och vi hade en som var inne när han blåste av. Men det är som det är, säger Per Svartvadet.