Detroit tappade – åter under slutspelsstrecket

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-10

Tomas Holmström styr in Nicklas Lidströms skott.

NEW YORK. De hade chansen att ta ett fastare grepp om slutspelsplatsen – särskilt efter en finfin andraperiod när Tomas Holmström briljerade.

Men Detroit slarvade återigen bort en ledning, förlorade fyrapoängsmatchen mot Calgary och ligger nu under strecket igen.

– Det är dags att vi visar att vi vill vara med i vår, suckar coachen Mike Babcock.

Ex-mästarna från Motown har inte vunnit tre matcher i rad på över tre månader – en vittnesbörd så god som någon om vad det är för slags skräpsäsong de är mitt uppe i.

Men i natt såg det ut som att det ändå skulle kunna vara dags.

Calgary tog visserligen ledningen med 1-0 i början av andra perioden, men strax därefter tog hemmalaget över och började spela riktigt inspirerad hockey.

Särskilt het var kedjan med Pavel Datsyuk, Johan Franzén och en formidabel Tomas Holmström.

Först spelade Holmström elegant fram Datsyuk till kvitteringen, sedan styrde han själv – med kirurgisk precision – in ett skott från Nicklas Lidström (för vilken gång i ordningen, kan man undra).

I det läget såg det definitivt ut som att Wings skulle segla mot seger och säkrare slutspelsterritorium.

”Jobbade inte alls”

Men i slutperioden föll de plötsligt ihop, började begå defensiva misstag, slarvade och tillät motståndaren vinna skottstatistiken med 15-4.

– Vi jobbade inte alls. Det gjorde Calgary och därför vann de, suckar coachen Mike Bacock när AP talar med honom.

Ja, de gjorde det. Jarome Iginla gjorde sitt första mål på Detroit sedan 2004 dryga fem minuter in i perioden, Rene Bourque ökade på till 3-2 några minuter senare och 45 sekunder innan slutsignalen kunde Christopher Higgins dra in den fjärde pucken i tom kasse

– Så här kan det inte se ut. Vi spelar som vi ska i ena matchen, men aldrig i nästa, säger Mike Babcock.

– Det är dags att vi visar att vi vill vara med under slutspelsfesten i vår.

Ja, och det omgående. I och med nattens resultat i Joe Louis Arena bytte Calgary och Detroit plats i tabellen. Detroit, som inte missat playoff på 20 år, är därmed tillbaka under strecket.