Ledde med 5–0 efter första perioden

Frölunda vann i går med 2–1 över Malmö Redhawks i European Trophy.

När de i dag mötte regerande svenska mästarna HV71 hade de ingenting att sätta emot.

Efter en period hade HV71 satt fem puckar i mål mot Frölundas noll.

– En hyfsad period i alla fall, säger tvåmålsskytten André Petersson till Viasat Hockey.

Till slut förlorade Frölunda med hela 1–8 och laget blev kraftigt utbuade av sina egna fans.

Första målet kom redan efter 2.12, 2–0 kom minuten senare.

Båda målen var kontringar från HV71 och Simon Önerud och Kris Beech var sist på pucken vid respektive mål.

Beech var framme igen efter drygt nio minuter när han blev assisterad av Jukka Voutilainen och Pasi Puistola.

Därefter var det solonummer av André Petersson som gällde. Först kom han fri och lurade både sig själv och Förlunda-målvakten Johan Holmqvist när han lobbade in pucken vid närmsta stolpen.

”Kvar i Malmö”

Innan periodens slut satte Petersson 5–0 med en riktig stänkare.

– Vi gör en hyfsad period i alla fall. Men det är aldrig avgjort i hockey, konstaterar Petersson i Viasat Hockey i periodpausen.

– Det ser ut som att vi är kvar i Malmö, kommenerar Frölunda tränaren Kenta Johansson.

Den andra perioden var inte lika utklassande och Frölunda fick till åtminstone ett reduceringsmål. När HV tappade pucken i egen zon kunde Carl Klingberg trycka in pucken bakom HV-målvakten Daniel Larsson, som först såg ut att ha kontroll på pucken.

Beechs tredje

5–1-målet följdes upp av två HV-mål. Beech gjorde sitt tredje mål för matchen och Kamil Piros gjorde sitt första.

Efter den andra perioden var buropen många och en hel del av Frölunda-fansen lämnade arenan besviket.

Den avslutande perioden bjöd på heta känslor efter att domaren gett Förlundas Joel Lundqvist 2+10 för en checking from behind på HV:s Adam Almqvist.

Matchen slutade till sist 8–1 efter att Johan Lindström helt fri kunnat fastställa slutresultatet.

– Vi har en del att jobba på sett till i dag, konstaterar Kenta Johansson till Viasat Hockey efter matchen.