Med bara sju minuter kvar att spela låg Atlanta under med 0-2 mot St Louis.

Då klev Tobias Enström fram och inledde vändningen.

Och Johan Hedberg såg till att fullborda den.

NHL

Atlanta Thrashers såg alltså ut att gå mot en förlust på hemmaplan mot St Louis Blues.

Andy McDonalds och David Perrons mål gav gästerna en 2-0-ledning, som stod sig till 12:59 av den tredje perioden.

Då smög Tobias Enström in i slottet och blev perfekt serverad av Colby Armstrong. Enström sköt direkt och överlistade Ty Conklin.

Enströms andra mål

Det var Enströms andra mål för säsongen.

Drygt tre minuter senare kvitterade backen Ron Hainsey för Atlanta med ett riktigt turmål. Hainsey sköt in pucken i Blues zon och pucken studsade över axeln på annars utmärkte Conklin, som fick mota hela 20 skott i tredje perioden.

Matchen fick avgöras på straffar.

Där tog en annan svensk över huvudrollen. Veteranmålvakten Johan Hedberg räddade både McDonalds och Brad Boyes straff, och eftersom Rich Peverly och Slava Kozlov gjorde mål på sina straffar räckte det till seger för Thrashers.

Bröt förlusttrend

Segern var Atlantas första på hemmaplan efter fyra raka förluster.

36-årige Hedberg räddade 30 av 32 skott och utsågs till matchens andra stjärna för sin insats.

Tobias Enström har gjort två mål, nio assists och elva poäng på 14 matcher den här säsongen.

Patrik Berglund spelade knappt nio minuter för Blues.

Colorado Avalanche fick sin fina hemmasvit bruten av Edmonton Oilers. Efter sex raka segrar föll sensationslaget i natt med 5-3 i Pepsi Center.

Det var Edmontons heta power play som avgjorde. Oilers gjorde fyra mål i numerärt överläge.

– Vi var helt enkelt inte tillräckligt bra på att döda utvisningar, konstaterar Avs tränare Joe Sacco krasst för nhl.com.

Robert Nilsson passade fram till Edmontons 2-1-mål i den första perioden, men slutade ändå på minus två. Det var Nilssons fjärde poäng för säsongen.