Örebro–Mora 2–1

Moras supersvit på tio raka segrar är över.

Örebro som krigar för att undvika kvalspel imponerade och lyckades vinna med uddamålet.

Målvakten Lubomir Pisar gjorde sin bästa match hittills.

Örebros ledningsmål i första perioden slogs in efter sex minuters spel genom Gustav Gräsberg.

Resultatet stod sig ända in till slutperioden då bortalaget kvitterade.

Men glädjen blev kortvarig när Örebro replikerade snabbt. Bara minuten senare var laget i ledning igen och den här gången höll resultatet hela vägen.

I slutminuten tog gästerna ut målvakten och satsade på en extra utespelare, men Pisar höll tätt och framför sig hade han ett bra försvar som visade stort hjärta och krigade hela vägen till slutsignalen – vilket gav nykomlingen tre oerhört viktiga poäng.

Mora ligger dock kvar på tredjeplatsen och har dessutom en match mindre spelad än fyran Malmö.

Oskarshamn–Växjö 3–6

Tabelltvåan Växjö vann väntat smålandsderbyt mot jumbon Oskarshamn.

Men inte lika väntat var lagets urladdning i första perioden.

På tio skott gjorde Växjö fem mål och punkterade matchen redan efter 18 minuters spel när Erik Lindhagen gjorde 5–0 i spel fem mot fyra.

Hemmalaget reducerade före pausvilan och spelade sedan upp sig. Ragnar Karlsson reducerade i mittperioden, vilket var det enda målet. Oskarhamn visade prov på en stark offensiv och hade dubbelt så många skott mot mål än Växjö.

Trots fin uppoffring efter den bleka första perioden var uppförsbacken för brant.

Närmare än en 3–5-reducering kom inte Oskarhamn.

Växjö imponerar och ligger tre poäng efter serieledaren Leksand.