Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2009-12-28

Läck fortsatte dock att imponera i målet - fyra insläppta till trots

Backkrisen förvärrades i Brynäs när Niclas Andrésen tvingades avstå spel efter att ha blivit sjuk på eftermiddagen.

Något Modo såg till att utnyttja. Och nu är de bara två poäng ifrån slutspelsplats.

Brynäsmålvakten Eddie Läck gjorde en heroisk insats senast i segermatchen mot Frölunda när han slängdes in i hetluften i JVM-stjärnan Jacob Markströms frånvaro.

Ikväll fick han chans nummer två mot Modo att visa att han förtjänar en plats i Brynäsmålet, även när Markström kommer tillbaka från VM.

Brynäs redan rådande backkris blev ännu värre när Niclas Andersén insjuknande under eftermiddagen.

En ordentlig utmaning för Läck alltså.

Läck storspelade i första

Det började bra. I den första perioden pepprade Modo på med skott men gjorde inget mål. Hela 16 räddningar tvingades Läck till.

Den andra perioden inleddes dock med ett Modo-mål, efter 25 sekunder. Hannu Pikkarainen spräckte Läcks nolla.

I den andra perioden fick Brynäs igång sitt anfallsspel och Gävlelaget kunde kvittera halvvägs in på perioden.

Modo avgjorde i slutsekunderna

Modo tog dock tillbaka ledningen innan periodens slut.

Och ledningen utökades ytterligare fem minuter in på den sista perioden. Oscar Steen blev frispelad i boxplay.

Brynäs kom med ett reduceringssvar och matchen kom till liv igen.

Men i slutsekunderna avgjorde Modos Hannu Pikkarainen och fastställde slutresultatet 4–2.

Ett trendbrott i Modos sä här långt misslyckade säsong.

– Vi har jobbat i uppförsbacke hela säsongen, och visst märks det på vårt spel. Det sitter i skallen, säger Modos assisternade tränare Thomas Steen efter matchen.