Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-03

Svensken dominant mot Neftechimik Nizjnekamsk

Petad ur stjärnkedjan.

Det har fått igång Joakim Lindströms poängproduktion.

När Torpedo Nizjnij Novgorod vann mot Neftechimik Nizjnekamsk stod han för ett mål och en assist – och satte dessutom den avgörande straffen.

Joakim Lindström inledde säsongen i en stjärnspäckad kedja tillsammans med tjeckerna Pavel Brendl och Jaroslav Bednar. Men efter en knackig start av trion har Lindström flyttats ned till andraformationen med Jegor Sjastin och Michail Varnakov.

Och där har det gått desto bättre.

I Torpedo Nizjnij Novgorods bortaseger mot Neftechimik Nizjnekamsk låg de bakom samtliga mål för gästerna.

Tvåa i interna poängligan

Med fem sekunder kvar av den första perioden spelade Lindström fram till Sjastins 1-1-mål. Sjastin hann även med ytterligare en fullträff innan Lindström gav Torpedo ledningen med 3-2 i slutet av den andra perioden.

Trots det gick matchen till straffar. Där klev svensken fram än en gång och såg till att Torpedo kunde vinna med 4-3.

I och med det klättrade han upp på andra plats i den interna poängligan med åtta poäng (2+6) på tio matcher.

Torpedo ligger för närvarande på femte plats i Western Conference.