Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-22

Reducerade i matchserien mot Anaheim

Douglas Murray går en fajt mot Anaheims George Parros.

Sharks kan andas ut, i varje fall tillfälligt.

Grundseriens bästa lag undvek att hamna i ett omöjligt underläge när man tidigt i morse, svensk tid, slog Anaheim med minsta möjliga marginal – 4–3 på bortais.

Nu står det 2–1 i matcher till Anaheim.

NHL

Härförare för Sharks var två veteranbackar med mycket slutspelsrutin. Dan Boyle (mästare 2004 med Tampa Bay) gjorde två mål och en assist, och Rob Blake (mästare 2001 med Colorado) gjorde ett mål och en assist.

– Det var desperation ute på isen, man såg det på sättet vi spelade, sa Blake till AP efter matchen.

Passande nog var det lagkaptenen Patrick Marleau som gjorde det avgörande 4-3-målet. Efter drygt halva tredje perioden styrde han snyggt in en passning från Blake.

Murray stod upp bra

Målet kom i numerärt överläge, efter att Anaheims Corey Perry åkt på en tveksam hakningsutvisning.

– Vi är väldigt glada för hans skull, sa Sharks tränare Todd McLellan angående Marleau.

Anaheim, som tidigare under matchen hade kvitterat Sharks ledning tre gånger om, orkade inte resa sig en gång till, och Sharks kunde hålla undan relativt enkelt.

Matchens ende svensk, Sharks-backen Douglas Murray, var inblandad i ett slagsmål med Ducks mustaschprydde tuffing George Parros i slutet på den första perioden. Murray klarade sig bra mot notoriske slagskämpen Parros.

Murray fick även mycket speltid i slutet på matchen, då Sharks stod emot Ducks kvitteringsjakt, och gjorde sammantaget en bra match.

Anaheim har fördel av hemmaplan även i nästa match, som spelas tidigt fredag morgon, svensk tid.