Kalmars mardröm fortsätter – ny förlust

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-23

Örebro vann med 2–1 på Behrn Arena

De regerande svenska mästarna Kalmar FF har inte en enda seger på de fem inledande matcherna. Och efter kvällens 1–2-förlust mot Örebro på bortaplan har man endast Örgryte bakom sig i tabellen.

– En hel del var ett steg framåt i den här matchen, säger Kalmars tränare Nanne Bergstrand.

Eric Magloire Bassombeng gjorde 1–0 på konstgräset i Örebro efter 36 minuter. Efter en hörna snappade han upp bollen och satte den snyggt i Petter Wastås bortre kryss. Fredrik Nordback utökade ledningen innan David Elm kunde reducera efter 63 minuter. Sedan blev det inga fler mål.

– Grymt skönt att få göra mål. Vi gör ingen jättebra andra halvlek, den var tung och lång, säger Fredrik Nordback i Örebro SK.

Bergstrand pressad

På bänken sågs en pressad Nanne Bergstrand, tränare i Kalmar FF. De regerande mästarna har tre förluster och två oavgjorda på den fem första matcherna och ligger näst sist i allsvenskan.