Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-23

Sköt andra raka segern för sitt Almtuna

Linus Stensson avgjorde i förrgår mot Västerås bara en minut före slutsignalen.

Ikväll slog han till igen – i förlängningen mot Växjö.

Smålänningarna slog ifjol ut Almtuna i andra play off-rundan och tog sig till kvalserien. I kväll plockade Almtuna hem segern.

En skön revansch.

Växjö låg dock hela tiden steget före och Almtuna tvingades kvittera tre gånger, vilket var en styrka i sig, med tanke på att man ifjol och även nu i inledningen haft enormt svårt att få utdelning på sina chanser.

I förlängningen lyckades Linus Stensson styra in segerpucken för Almtuna – och avgjorde – igen.

Snacka om matchvinnare och hjälte. Almtuna tog sin andra raka seger, och ser ut att bli starka även i år.

Mora–AIK 2–6

Efter två mållösa perioder blev det hela åtta fullträffar i tredje.

Sex stycken svarade AIK för – och man inledde målskyttet med två mål på tolv sekunder, och fick matchen precis dit man ville.

Mora var aldrig närmare än 1–3 och 2–4, men trots det hade ändå AIK matchen i egna händer.

– Vi håller tätt bakåt och i tredje får vi dessutom lite islossning. Vi jobbar hårt och har bra tålamod, säger AIK-forwarden Richard Gynge till Viasat Hockey.

Dalalaget som inlett serien med två raka segrar undrar nog vad som hände när målet trillade in på löpande band.

– I tredje är vi för dåliga. Vi är inte där när det ska avgöras, så vi får skylla oss själva. Vi får sätta oss ned och titta vad vi gör fel, säger Moras back Greger Artursson.

AIK går upp i serieledning tillsammans med Bofors i tabellen.

Västerås–Oskarshamn 2–0

Första segern för Västerås.

Och den var minst sagt rättvis.

Oskarshamn var chanslöst, även om målvakten Axel Brage höll nere siffrorna.

Västerås, som förlorade de två första matcherna i serien med ett avgörande mål endast 1.12 från slutsignalen, slapp nu förbannelsen – och fick äntligen jubla.

I bortalagets bås stod förre OS-guldmedaljören och Västerås-spelaren, numer tränare för Oskarshamn, Tommy Salo, och kunde se sin gamla lagkamrat Stefan Hellkvist ge Västerås ledningen i första perioden.

Vid ställningen 2–0 och under de sista fem minuterna skapade IKO några halvfarliga chanser, men det räckte inte för att få hål på VIK-målvakten Johan Thalberg.

Oskarshamn räckte helt enkelt inte till, segern var odiskutabel.