Efter superskrällen – förlust mot Italien

Frankrike stod för VM:s största skräll när besegrade Kanada med 3-2.

I dag kom reaktionen – när Italien vann med 2-1 efter ett sent segermål.

– Jag är jättearg, säger Pierre-Edouard Bellemare till TV 4.

Det svänger snabbt i hockey brukar det heta.

Det kan Pierre-Edouard Bellemare och hans franska lagkamrater vittna om. I fredags jublade hela laget efter att man slagit favoriten Kanada på straffar. Där och då började fransmännen också på allvar kunna tänka på chansen att nå en topp fyra-plats i Sveriges grupp och nå en kvartsfinal.

Men i dag kom baksmällan.

För trots ledning mot Italien efter halva matchen så lyckades man inte få med sig några poäng. Svenskbekantingen Guillio Scandella kvitterade till 1-1 efter 12 minuter i andra perioden.

"Surt"

Frankrike tryckte visserligen på nästan hela slutperioden men då kom nästa kalldusch. Med bara 58 sekunder kvar stack Italien upp och Markus Gander satte avgörande 2-1.

– Jag är jättearg, vi förlorar en match i sista minuten. Det är surt så klart, säger Skellefteåspelaren Pierre-Edouard Bellemare.

Desto nöjdare var Daniel Bellissimo i Italiens mål:

– En riktigt bra seger för oss. Efter i går (förlust mot Norge) var vi tvungna att komma ut hårt i dag, säger han till TV 4.