Här gör han årets räddning?

Publicerad 2013-11-21

Se Calgary-målvaktens ’cykelsparks-räddning’

Vi kan redan i november ha fått bevittna vinnaren av ’Årets räddning’ när säsongen ska summeras i vår.

Övriga NHL-målvakter tvingas nu ta fram sina mest akrobatiska sidor för att konkurrera med nattens cirkus-uppvisning av Calgarys Reto Berra.

Räddningen tillhör en sån där målvakten borde belönas med en seger av sina lagkamrater enbart för prestationen.

Det var när Calgary spelade boxplay i första perioden vid ställningen 0–0 som Columbus-backen Jack Johnson serverades med en öppnande skott-krosspassning – och nog hela Saddledome hade räknat in baklängesmålet redan – som Calgary-målvakten Reto Berra, 26, stod för den otroliga räddningen.

”Fanns inget annat jag kunde göra”

Den schweiziska målvakten, med det nästan lika anmärkningsvärda namnet, slängde upp sitt högra ben i förflyttningen och till synes med ryggen mot pucken lyckades cykelsparka bort pucken från att leta sig in i det närmsta krysset.

– Man ska aldrig ge upp, konstaterar landslagskeepern.

– Jag var för långt ut och jag trodde att han (Ryan Johansen) skulle skjuta, men han passade så det var för sent. Det fanns inget att jag kunde göra. Jag försökte bara slänga upp någon kroppsdel dit och jag tror att jag fick pucken på skridskon. Det var tur också, erkänner han.

Och lagkamraten Joe Colborne, som fixade 1–1-kvitteringen i den tredje perioden var också imponerad av räddningen från det som Flames hoppas växa ut till pensionerade Mika Kiprusoffs arvtagare.

– Den där kommer vi att titta på flera år framöver, sa Colborne.

– Jag hade hellre velat ha två poäng, svarar Berra på berömmet och syftar på att hans lag till slut förlorade på övertid.

SE BERRAS OTROLIGA RÄDDNING HÄR!

Anaheims rekordsvit bruten

Jaromir Jagrs 3–3-mål med en minut och en sekund kvar av matchen såg till att Anaheim till slut fick se sin rekordlånga hemmasvit spricka.

Innan New Jerseys besök i natt hade ankorna från Kalifornien åtta raka segrar i Honda Center. Dock är de fortfarande obesegrade under ordinarie tid, för det var 2:58 in på övertiden som Ben Lovejoy träffade Corey Perry med en rensning som ställde Jonas Hiller i Ducks-målet. Devils Travis Zajac tillskrevs ’självmålet’.

Rookien Hampus Lindholm noterades för en assist till matchens första mål.