Publicerad 2012-02-13

Så slutade kvällens övriga matcher

Almtuna – Borås 3-2

Almtunas genombrottskeeper Alexander Hamberg är ledbandsskadad och befaras missa resten av säsongen och det föranledde att AIK-lånet Markus Svensson fick göra debut i kassen i hemmakampen mot Borås.

Och 27-åringen blev vinnare direkt då han ledde Uppsalalaget till en 3-2-seger efter att ha motat 22 av 24 skott.

Almtuna gick upp i en blixtsnabb 2-0-ledning redan efter 1.20 efter mål av Mattias Guter och Joachim Gellerstedt, och sedan gjorde Daniel Hermansson 3-0 25 sekunder in i sista perioden. Seriejumbon Borås kom inte närmare än dubbla reduceringsmål av Victor Backman.

Almtuna har nu vunnit fem av de sex senaste matcherna.

Karlskoga – Mora 3-1

Karlskoga är ett av allsvenskans bästa lag i power play och det blev också matchvinnande i hemmamatchen mot Mora.

Både 1-1 och 3-1 kom i just power play efter skott från blålinjen där backarna Magnus Nygren och David Lidström registrerades för målen. Däremellan hade Calle Berglund snyggt serverat Marcus Nilsson till det matchvinnande 2-1-målet.

I och med segern så tog Karlskoga tillbaka andraplatsen i tabellen från Leksand.

Mora, vars tröstmål gjordes av Henrik Eriksson i power play, är nia i tabellen med tre poäng upp till sjundeplatsen.

Sundsvall – Troja/Ljungby 5-2

Sundsvall låg under med 2-0 efter den första perioden mot Troja/Ljungby. Då bytte man målvakt och vände och vann med 5-2.

Gustaf Lindvall fick byta av Axel Brage efter 20 minuter, och Lindvall gick in och spikade igen, motade 17 skott och släppte inga mål förbi sig.

Offensivt gjorde Sundsvall tre raka mål på mindre än tio minuter i mittakten, och i andra periodens sista minut kom också 4-2-målet i power play genom Joakim Mattsson som var psykologiskt viktigt.

Sundsvall minskade i och med segern avståndet upp till Tingsryd närmast ovanför det negativa kvalstrecket till åtta poäng.