Skellefteå gick på knock direkt

Publicerad 2012-04-03

”Snackade vi om att vi skulle starta bra”

En rykande matchstart.

Sedan krossade Skellefteå sin motståndare AIK i den femte semifinalen och vann med 8–2.

– Vi har kommit efter i några av de andra matcherna. Nu snackade vi om att vi skulle starta bra, sade forwarden Joakim Lindström.

Hans förstakedja var den som anförde hemmalaget under en blixtrande förstaperiod. Då bombarderade Skellefteå Viktor Fasth i AIK:s mål med 24 puckar och fick fyra mål i utdelning.

Först Lee Goren på tennis, sedan Joakim Lindström själv i hans favoritpostion när han skär in från kanten och skjuter blixtsnabbt. Lagkaptenen Jimmie Ericsson fortsatte med ett powerplaymål efter bara sex sekunder och AIK hängde inte alls med i svängarna.

Som ett kärnkraftverk

Skellefteå hade energi som ett helt kärnkraftverk och körde totalt över Stockholmarna i matchupptakten. AIK drabbades av en mental härdsmälta och drog på sig tio tvåminutersutvisningar enbart i den första perioden. Bland annat åkte målvakten Viktor Fasth ut två plus två minuter efter ett överfall på Skellefteåbacken John Klingberg.

– De ligger under, blir desperata och vill komma in i matchen. Det är inget konstigare än så, sade Joakim Lindström om AIK:s reaktion.

Tur för AIK att Viktor Fasth inte fick matchstraff. Andremålvakten Markus Svensson hade nämligen fraktats till sjukhus med hjärnskakning efter att ha fått en klubba i huvudet där han stod i avbytarbåset – i den här matchen verkade inget omöjligt.

Skellefteås drömspel tog tvärstopp i den andra perioden när AIK:s Christian Sandberg och Kent McDonell med varsitt mål gav sitt lag hoppet tillbaka.

Fullbordade målkalaset

Hoppet slocknade när i tur och ordning Anders Söderberg, Christian Söderström och Melker Karlsson fullbordade hemmalagets målkalas i den tredje perioden.

– Skönt med den här segern, nu har vi chansen att gå vidare. Men vi måste spela på topp där nere, sade Joakim Lindström.

Skellefteås målvakt Joacim Eriksson hade en ovanligt lugn afton den här gången.

AIK var uddlöst mycket tack vare ett distinkt försvarsarbete från Skellefteås sida.

– Vi ligger på dem bra och de får ingen tid med pucken. Många mål blev det också, men det är en ny match i övermorgon, sade Skellefteås målvakt.

I torsdagens match på Hovet har Skellefteå chansen att säkra en plats i finalen mot Brynäs.