Axelsson satte in en ful tackling i ryggen och visades ut 2+10 minuter.

Frölunda vände dessutom 0–2 till seger med 3–2.

Frölunda HC

Linköpings Sebastian Karlsson stängdes av i elva elitseriematcher, plus tre matcher i European Trophy, för överfallet på Magnus Kahnberg. Medan Kahnberg, som beräknas göra comeback mot Djurgården den 12 januari, satt på läktaren i kväll med sin son i knäet befann sig Karlsson på isen.

LHC-forwarden, som spelade i Frölunda 2002-06, buades ut av sin tidigare hemmapublik från första puckberöringen. Och 3.10 in i andra perioden kom hämnden från Frölunda.

”Helt rätt utvisning”

Anton Axelsson satte in en ful tackling i ryggen på Sebastian Karlsson och visades ut 2+10 minuter för checking from behind.

– Händerna är väldigt högt uppe i den tacklingen och han kommer i ryggen, så det där var en klar tvåa, säger experten Arto Blomsten i Canal plus.

– Det är det här domarna ska beivra, så jag tycker att det var helt rätt, säger experten Thomas Johansson i Canal plus.

Axelsson är mycket god vän med Karlsson och duon hade planerat att gå ut och äta middag efter matchen den 5 november.

LHC inledde bäst...

Men Karlssons överfall på Kahnberg ändrade planerna.

– Ja, jag fick veta på annat håll att han inte var på humör för det förstås, sa Axelsson då.

Karlsson reste sig efter Axelssons tackling och fullföljde matchen som blev en tät fajt mellan två krislag.

LHC trampade gasen i botten från start och ledde skotten med 11–0 efter elva minuter. Andreas Jämtin petade in 1–0 på en sargretur och Erik Lindhagen styrde in 2–0 på Niclas Hävelids passning.

...men Frölunda vände

Men Frölunda vaknade ur dvalan och kvitterade i andra perioden. Viktor Svedberg slängde iväg en puck mot mål som en skymd Fredrik Norrena var chanslös på. Och Joel Lundqvist styrde in kvitteringen på Fredrik Erikssons passning i power play.

I tredje perioden fullbordades vändningen. LHC:s nyförvärv Ivan Majesky sjabblade med pucken och Christian Bäckman smackade in pucken i nättaket.