Straffdrama tog Frölunda vidare i CHL

Publicerad 2015-12-08

130 minuter räckte inte – krävdes straffar för att skilja Frölunda och Luleå åt

Många mål och utvisningar – ett matchstraff och ett straffdrama.

Kvartsfinalen i CHL mellan Frölunda och Luleå innehöll det mesta.

–  Vi har slagit ut Europamästarna så det känns bra. Vi är det spelförande laget hela matchen och vinner rättvist, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till SVT.

130 minuter effektiva minuter räckte inte för att sära på Frölunda och Luleå.

Luleå hade ett mål att gå på inför returen i Frölundaborg. Hemmalaget vann med 5–4 och efter en mållös förlängning avgjordes kvartsfinalen efter straffar.

Där var Frölunda skickligast och kallast.

När Andreas Johnson gjorde mål i den femte straffrundan var matchen avgjord.

– Jäkligt skönt att stå här som vinnare, jag skulle ljuga om jag sa något annat, säger Roger Rönnberg som har många år i Luleå bakom sig.

En match som annars dominerades av utvisningar och mål i power play. Sex av nio mål kom när det inte var spel fem mot fem. Dessutom styrde Johan Sundström in 1–0-målet sekunderna efter Luleå blivit fulltaligt.

– Det är alla våra utvisningar som håller Luleå kvar i matchen, säger Rönnberg till SVT.

Matchstraff nära sänka Frölunda

Ett matchstraff var på väg att sänka Frölunda under ordinarie tid. Fem minuter in i tredje perioden skickade Patrik Carlsson in Jacob Lagace i sargen och domaren skickade Carlsson av isen.

– Jag tycker det är ett matchstraff, säger SVT-experten Mikael Renberg.

– Vi tycker såklart inte att det är ett matchstraff, men nu tyckte domaren det, säger Frölundas assisterande tränare Robert Ohlsson till SVT.

Under det fem minuter långa power playet gjorde Johan Harju 4–5 och Luleå var ikapp. Men Frölunda höll undan resten av utvisningen och var i slutet av matchen närmast ett segermål.

I semifinalen ställs Frölunda mot Davos. Schweizarna, med Dick Axelsson och Marcus Paulsson i laget, vann med 4–1 i kväll sammanlagt 5–2 mot Skellefteå. Den andra semifinalen blir en helfinsk uppgörelse: Lukko mot Kärpät.