LHC presterade fin anfallshockey i 5-2-segern.

– Stundtals spelar vi riktigt bra, säger LHC-tränaren Hans Särkijärvi

Fyra man på JVM. Fyra man sjuka. Och tränaren Czarnecki coachade med feber.

Det var känt sedan tidigare att Magnus Kahnberg och Jonas Nordquist inte skulle kunna spela. Men på matchdagen insjuknade även Sebastian Lauritzen och Jörgen Sundqvist, liksom tränaren Niklas Czarnecki. Frånfallen gjorde att gästerna fick spela på tre kedjor med en extra forward.

Bjöd upp stundtals

Och det märktes på gästerna att man saknade många spelare i mötet med Linköping. Och det märktes från start. Linköpings Andreas Jämtin fick ostört skjuta in 1-0 efter bara 1,16 i den första perioden, och därmed var tonen satt. Brynäs försökte bjuda upp, och lyckades stundtals. De få gånger man fick fast pucken i anfallszon kunde man skapa en del farligheter, främst via kedjan med Jakob Silfverberg, Jonathan Granström och Eero Somervuori.

Linköpings Jeff Ulmer rakade in 2-0 halvvägs in i den första perioden, följt av en Brynäsreducering fem minuter senare. Men där var det roliga slut för Brynäs. I den andra perioden gick LHC upp till 5-2, och dödade givetvis matchen. Sista spiken i kistan blev Jan Hlavacs 5-2-mål med lite drygt tre minuter kvar av andra perioden.

”Vänder spelet riktigt bra”

Linköping presterade stundtals bländande anfallshockey, där formationen med Jämtin, Hlavac och Hlinka snurrade friskt med Brynäsförsvaret. Kedjan stod för två av målen, det första (Jämtin) och det sista (Hlavac).

Men Linköpingstränaren Hans Särkijärvi var nöjd med spelet från de sina.

– Jag tycker faktiskt att stundtals spelar vi väldigt bra. Vi vänder spelet snabbare. Ibland är vi omständliga och vill hålla i pucken, men idag vänder vi spelet riktigt bra, säger Särkijärvi till Canal plus.