Mästarna sänkte Vancouver sent

Publicerad 2015-01-02

Vancouver såg ut att gå mot en hemmaseger med två minuter och sju sekunder kvar.

Men med två mål på 53 sekunder vände LA Kings och vann med 3–2.

Vancouver har haft det svårt mot Kalifornien-lagen i allmänhet, och mot Los Angeles i synnerhet. Kings hade vunnit fem av de sex senaste mot Vancouver som i natt såg ut att äntligen få snygga till statistiken.

Daniel Sedin passade fram till Vancouvers 1–0 i den första perioden och i den andra assisterade Henrik till 2–0.

Men tre raka mål av Los Angeles Kings gjorde de svenskpoängen betydelselösa i slutändan.

Rättvist enligt skotten

Vid ställningen 2–1 i slutet av tredje perioden blev en hakningsutvisning kostsam för hemmalaget. I följande powerplay stänkte Justin Williams upp kvitteringen i nättaket och 53 sekunder senare gjorde Jarret Stoll 3–2 med ett slagskott som en oskymd Ryan Miller till synes borde ha avfärdat tämligen enkelt.

Miller utsågs ändå till matchens andra stjärna eftersom han stoppade 37 skott i det bombardemang mot mål som Kings dominerade totalt med 40-16.

Nu väntar sju raka hemmamatcher för Kings, som passerade Canucks i Pacific-divisionen, upp på andraplats efter Anaheim.