Gynge ger AIK hopp

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-02

Frågan inför mötet mellan Almtuna och AIK var vilket lag som skulle ta rygg på Rögle och den sista elitserieplatsen.

Skyttekungen Richard Gynge gav svaret: AIK.

Andreas Paulsson gav visserligen Almtuna ledningen när han stötte in ett diagonalpass från Jimmie Kraft, knappt fem minuter in i den första perioden.

Men mycket roligare än så blev det inte för Uppsala-laget.

I en tät och tuff match kvitterade först AIK genom Stefan Johansson. Sedan blev mittakten mållös – trots 5 mot 3-spel för hemmalaget och ett friläge för gästernas Patrik Bergström – innan allt avgjordes i den tredje perioden.

Det var då, med knappt tolv minuter kvar att spela, som Richard Gynge utnyttjade kalabaliken framför Almtuna-målet.

Richard Gynge matchvinnare

Målet bar ett en måltjuvs signum – Gynge petade likt en hockeyns Filippo Inzaghi in en retur och gav AIK ledningen med 2–1 – var långtifrån märkvärdigt men oerhört viktigt i kampen om en elitserieplats.

För trots att Almtuna öste på framåt mot slutet av matchen var alla försök förgäves, och resultatet stod sig matchen ut.

AIK går därmed upp på tio poäng i kvalserien och är i allra högsta grad med i kampen om andraplatsen.

Almtuna ligger kvar på sin femteplats, fyra poäng efter AIK.