Matchfakta 3/10

Sundsvall–Huddinge 5–1 (1–1, 2–0, 2–0)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-03

Sundsvalls Stefan Andersson sänkte Huddinge med tre fullträffar.

Hemmalaget var effektivare i avsluten och vann på hemmais. Stefan Andersson öppnade målskyttet i spel fem mot fyra redan efter 1.17.

Daniel Karlunden kvitterade för Huddinge som vann skotten i den första perioden med hela 11–5.

I mittperioden var det Sundsvall som hade flest chanser. De vann perioden med 2–0 och skotten med 18–11. Stefan Andersson slog till igen efter 8.42 och i slutminuten tryckte John Lind in 3–1. Sundsvalls målvakt Joakim Lundström gjorde en stabil insats.

Desto tyngre var det för kollegan Pontus Sjögren som i den tredje perioden fick se Stefan Andersson pricka in sitt tredje mål för kvällen.

Jonas Floberg hann även göra 5–1 i box play – Huddinge hade gett upp.

Sundsvall tog tre viktiga poäng i tabellens nedre halva.

Första perioden: 1–0 (1.17) Stefan Andersson (Niklas Johansson, John Lind) spel fem mot fyra, 1–1 (4.58) Daniel Karlunden (Roger Jönsson, Martin Sandgärde) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (8.42) Stefan Andersson (Daniel Jonsson, Niklas Johansson) spel fem mot fyra, 3–1 (18.53) John Lind (Niklas Johansson, Daniel Jonsson).

Tredje perioden: 4–1 (7.54) Stefan Andersson (), 5–1 (15.27) Jonas Floberg (Joakim Lundström) spel fyra mot fem mål i tom kasse.

Skott: 35–24 (5–11, 18–8, 12–5).

Utv, Sundsvall: 6x2, 1x5, 1x10, 1 matchstraff. Huddinge: 9x2, 1x10.

Domare: Olof Lindqvist, Örnsköldsvik.

Publik: 738.

Bofors–Björklöven 4–4 (1–1, 2–2, 1–1, 0–0)

Mittenmöte och tre viktiga poäng stod på spel. Men det blev bara en pinne vardera för Bofors och Björklöven.

– Vi startar upp på ett bra sätt, vi följer vår gameplan till punkt och pricka. Vi lyckas freda oss i egen zon och ställer om på ett bra sätt och Bofors får egentligen aldrig några långa sekvenser i vår försvarszon, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall till klubbens hemsida.

Gästerna såg ut att gå mot en seger även om det var halva matchen kvar att spela. Daniel Olofsson gjorde 1–2 i power play 7.02 in på den andra perioden.

1–3 slog Nicklas Johansson in i spel fyra mot fem efter 8.58. Men tack vare ett snabbt mål av Bofors genom Kristoffer Näslund, var hemmalaget med i matchen igen. Och innan perioden var över hade André Hult kvitterat till 3–3.

Matchen var spelmässigt jämn och det oavgjorda resultatet speglade matchbilden väl.

Johan Bülow gav Karlskoga-laget ledningen fyra minuter in på slutperioden. Ledningen var dock inte långvarig. Bara 35 sekunder senare kvitterade Johan Wikström.

Den efterföljande förlängningen slutade mållös.

Första perioden: 0–1 (14.00) Daniel Olofsson (Jon Palmebjörk) , 1–1 (16.11) David Bräck (Björn Östlund).

Andra perioden: 1–2 (7.02) Daniel Olofsson (Magnus Gästrin, Niklas Strandberg) spel fem mot fyra, 1–3 (8.58) Nicklas Johansson spel fyra mot fem, 2–3 (10.54) Kristoffer Näslund (Andreas Sundin, Tobias Thermell) spel fem mot fyra, 3–3 (17.42) André Hult (Kurtis Dulle, Jonas Kapla).

Tredje perioden: 4–3 (4.13) Johan Bülow (Björn Östlund), 4–4 (4.48) Johan Wikström (Jimmy Blixt, Kristofer Berglund).

Skott: 28–26 (7–6, 8–9, 10–8, 3–3).

Utv, Bofors: 5x2. Björklöven: 7x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping.

Publik: 1824.

AIK–Malmö 3–5 (2–1, 0–2, 1–2)

Malmö-seger – men AIK stod upp bra mot seriefavoriten.

Ändå är AIK-tränaren Daniel Broberg inte nöjd:

– Jag är otroligt besviken på vår insats. Alla måste jobba och ta kampen och det är vi inte i närheten av att göra i dag. Jag tycker att vi står lite med mössa i handen och visar väl stor respekt, säger AIK:s tränare Daniel Broberg till dn.se.

Redan efter 2.55 tog hemmalaget ledningen genom Daniel Bång. Malmö kvitterade genom Andreas Byström – men Gnaget tog återigen ledningen efter när Mikael Zettergren satte ett friläge bakom Malmö-målvakten Emil Lundgren.

I början av den andra perioden blev Malmös Andreas Byström utvisad, och hemmalaget hade chans att utöka ledningen. Men i stället skrinnade Marcus Paulsson förbi två AIK-backar och kvitterade i box play.

Gästerna fick ett psykologiskt viktigt mål i spel fem mot tre när Jens Svensson trollade in pucken bara 21 sekunder före paus.

I slutperioden avgjorde Malmö tidigt. Tomas Wallgren gjorde 2–4 efter 3.27 och fem minuter senare utökade Jens Svensson resultatet till 2–5 och matchen var körd för hemmalaget.

Patrik Bergströms 3–5 kom på tok för sent.

– Vi vet att vi kan utmana de bästa lagen men vi är inte riktigt framme där än, säger Daniel Borberg.

Malmö befäster serieledningen på samma poäng som Leksand.

Första perioden: 1–0 (2.55) Daniel Bång (Christian Sandberg, Erik Ryman), 1–1 (10.43) Andreas Byström (Mikael Wahlberg, Marcus Paulsson) spel fem mot fyra, 2–1 (11.39) Mikael Zettergren (Mattias Beck).

Andra perioden: 2–2 (3.44) Marcus Paulsson spel fyra mot fem, 2–3 (19.39) Jens Svensson (Robin Weihager) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 2–4 (3.27) Tomas Wallgren (Jens Svensson, Robin Alvarez), 2–5 (8.34) Jens Svensson (Robin Weihager, Fredrik Eriksson) spel fem mot fyra, 3–5 (17.05) Patrik Bergström (Christian Sandberg, Daniel Bång).

Skott: 28–32 (8–9, 8–9, 12–14).

Utv, AIK: 7x2. Malmö: 8x2.

Domare: Björn Larsson, Ljusne.

Publik: 1107.

Nyköping–Växjö 3–3 (2–1, 1–2, 0–0, 0–0)

Det blev en jämn historia mellan Nyköping och Växjö.

Hemmalaget började bäst och kedjan med Niklas Bröms, Jörgen Rickmo och Niklas Olausson glänste när Nyköping gjorde 1–0 genom Olausson redan efter 1.09.

Efter sju minuter kvitterade Växjö genom Christian Magnusson. Men perioden slutade 2–1 efter en fullträff återigen av Fredrik Olausson som vispade in ledningsmålet på volley.

Växjö vände i mittperioden efter två mål inom loppet om 47 sekunder.

– Vi är ganska lika som lag. Mycket bra spelare med fart och mycket passningsspel, så det blir bra hockey liksom, säger Växjöspelaren Christian Magnusson till Radiosporten.

Men innan perioden var över lyckades Nyköpings Johan Åhnelöf kvittera.

Den tredje perioden slutade mållöst även om båda lagen inte saknade chanser. Bland annat hade Nyköping ett skott i målramen.

Sju sekunder från slutet hade Jörgen Rickmo ett gyllene tillfälle att avgöra, men pucken studsade utanför målet.

Matchen slutade 3–3 och Växjö har fortfarande bara förlorat en enda match så här långt.

– Vi gick för att få en poäng till, men tytvärr så lyckades det inte riktigt, säger Christian Magnusson.

Första perioden: 1–0 (1.39) Niklas Olausson (Jörgen Rickmo, Niklas Bröms), 1–1 (7.21) Christian Magnusson (Per Helmersson) spel fem mot fyra, 2–1 (12.58) Niklas Olausson (Markus Lilja, Jens Jakobs) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–2 (2.12) Aki Heino (Niklas Andersson, Christian Magnusson), 2–3 (2.59) Steffen Thoresen (Patrik Carlsson, Martin Romö), 3–3 (10.14) Johan Åhnelöf (Joakim Millqvist).

Skott: 28–31 (10–10, 9–9, 8–9, 1–3).

Utv, Nyköping: 4x2. Växjö: 6x2.

Domare: Mikael Lindqvist, Järfälla.

Publik: 1423.

Leksand–Rögle 3–2 (1–0, 2–1, 0–1)

Rögles första förlust noterades i den sjätte omgången i Ejendals Arena. Leksand fortsätter imponera i serien och kammade hem tre nya poäng när Ängelholmslaget besegrades med 3–2.

Rögle var inför matchen hundraprocentiga i box play. Men Jan Huokko ändrade på det när han något turligt slog in 1–0 efter 12.27.

Rögle etablerade ett visst tryck mot Leksandskassen och målvakten Eddie Läck i numerärt överläge i slutet av perioden, men hemmalaget lyckades hålla undan.

– Första perioden var vår klart bästa, säger Leksandstränaren Tomas Kempe till klubbens hemsida.

Jens Bergenström gjorde 2–0-målet i den andra perioden men Kenny Jönsson reducerade i power play efter 8.37.

Men hemmalaget var starkare. Ett par minuter före pausvilan tryckte Gabriel Karlsson in 3–1 i spel fem mot fyra.

Leksingarna vann skotten i mittakten med hela 14–5 och ledde rättvist.

I slutperioden tog Rögle över något och reducerade genom Andrée Persson efter 8.01.

Markus Persson är bara 18 år men har redan utmärkt sig i allsvenskan.

– Det gick bra. Jag var inställd på att spela med juniorlaget i år, säger Persson till Dalarnas Tidningar.

Leksand har nu fem segrar och en oavgjord och toppar tabellen tillsammans med Malmö – bägge lagen står på 16 poäng.

Första perioden: 1–0 (12.27) Jan Huokko (Mikael Karlberg, Morten Green) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–0 (4.08) Jens Bergenström (Johan Hägglund), 2–1 (8.37) Kenny Jönsson (Jakob Johansson, Thomas Larsson) spel fem mot fyra, 3–1 (16.54) Gabriel Karlsson (Jens Bergenström, Magnus Hedlund) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–2 (8.01) Andrée Persson (Kenny Jönsson, Jakob Johansson) spel fem mot fyra.

Skott: 29–26 (7–8, 14–5, 8–13).

Utv, Leksand: 10x2. Rögle: 8x2, 1x10.

Domare: Niklas Persson, Onsala.

Publik: 4834.

Oskarshamn–Almtuna 4–3 (1–1, 1–1, 1–1, 1–0)

Två lag med bara en seger så här långt kämpade febrilt för en viktig trepoängare.

Almtunas Johan Jonsson var nära att sätta dit pucken redan efter två minuter. Strax därefter fick laget chans i numerärt överläge. Joachim Gellerstedt tog vara på tillfället och gav AIS ledningen med en back hand. Det var sedan närmare 2–0 än 1–1.

– Almtuna var klart hetare och mycket mer aggressivt än vad vi var. Det såg ut som om vi hade suttit fem timmar i en buss och inte Almtuna, säger Oskarshamns tränare Charles Franzén till unt.se.

Ändå var det Oskarshamn som gjorde nästa mål. Ola Svanberg satte kvitteringen i spel fem mot tre från blålinjen bakom Almtuna-målvakten Anders Linbäck.

Tidigt i mittperioden tog Uppsalalaget återigen ledningen – även denna gång i numerärt överläge. Marcus Ragnarsson sköt och Magnus Eriksson styrde in ledningsmålet bakom Jonas Fransson i IKO-målet.

Men hemmalaget skulle vända.

Andreas Lundin tog köksvägen och kvitterade efter 17.37. Och i power play i den tredje perioden rakade Jimmie Svensson in 3–2.

Det låg någon sorts magi runt power play-spelet ikväll.

Matchuret stod på 12.54 när Fredrik Abrahamsson kvitterade efter en rundtur runt kassen.

I förlängningen knep hemmalaget bonuspoängen.

– Vi gjorde en helt okej match och hade chanser att avgöra på slutet, men det var en del herrar som ... Vi får inte med oss allihopa och det krävs för att vi ska vinna en sådan här svår match, säger Almtunas tränare Robert Nordmark till unt.se.

Första perioden: 0–1 (3.49) Joachim Gellerstedt (Marcus Ragnarsson, Fredrik Abrahamsson) spel fem mot fyra, 1–1 (15.04) Ola Svanberg (Andreas Lundin) spel fem mot tre.

Andra perioden: 1–2 (2.43) Magnus Eriksson (Marcus Ragnarsson, Kristoffer Jobs) spel fem mot fyra, 2–2 (17.37) Andreas Lundin (Fredric Jaensson, Ola Svanberg) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–2 (4.37) Jimmie Svensson (Mattias Nilsson) spel fem mot fyra, 3–3 (12.54) Fredrik Abrahamsson (Henrik Eriksson, Joachim Gellerstedt) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 4–3 (3.37) Fredric Jaensson (Mattias Nilsson) spel fem mot fyra.

Skott: 39–27 (10–10, 15–8, 11–7, 3–2).

Utv, Oskarshamn: 9x2. Almtuna: 10x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 1610.

Nybro–Hammarby 5–3 (2–0, 1–3, 2–0)

Nybro tog säsongens tredje seger mot ett Hammarby i kris - inte bara utanför isen. Laget har förlorat alla sex matcher hittills och halkar efter alltmer i botten.

– Jävligt sköna poäng för oss eftersom vi skaffat oss en hyfsad position i serien. Detta var en nyckelmatch som jag ser det. Första gången förväntades det att vi skulle vinna. Det gjorde vi och dessutom lärde vi oss något på det, säger Nybrotränaren Lenny Eriksson till lagets hemsida.

Bajen kunde knappast fått en jobbigare start. Jarno Honkonen slog in ledningsmålet efter bara 3.26. Och knappa minuten senare utökade Mike Erickson till 2–0 efter förarbete av Erik Belin och Henric Gustavsson.

I den andra perioden tog gästerna över, trots att Andreas Dahlberg gjorde 3–0 redan efter 31 sekunder, skulle bortalaget komma ikapp. Christopher Dahlén reducerade bara 13 sekunder efter Dahlbergs mål. Fyra minuter senare slog Brian Phinney in 3–2 i spel fem mot fyra.

Kvitteringen tryckte Henrik Pettersson dit efter 11.44 – en imponerande upphämtning av jumbon.

– Vi hamnade helt fel och gick i upplösning. Vi tog en time out, men det brukar sällan hjälpa när det ser ut så. Vi jagade puck och var överallt och ingenstans. Det var inte vackert, säger Lenny Eriksson,

Nybro bombarderade stackars Bajen-målvakten Henrik Karlsson i slutperioden och vann skotten med 14–4.

Fredrik Strid och Bobby Williams fick in en varsin puck och hemmalaget såg till att Hammarby ännu inte tagit poäng i serien.

Första perioden: 1–0 (3.26) Jarno Honkonen (Andreas Dahlberg) , 2–0 (4.19) Mike Erickson (Erik Belin, Henric Gustavsson).

Andra perioden: 3–0 (0.31) Andreas Dahlberg (Andreas Elofsson), 3–1 (0.44) Christopher Dahlén (Petter Lindberg, Johan Andersson), 3–2 (4.43) Brian Phinney (Tomas Lindgren, Dan Tryborn) spel fem mot fyra, 3–3 (11.44) Henrik Pettersson (Joakim Nettelbladt, Johan Andersson).

Tredje perioden: 4–3 (7.54) Fredrik Strid (Bobby Williams), 5–3 (15.38) Bobby Williams (Fredrik Strid).

Skott: 40–27 (16–6, 10–17, 14–4).

Utv, Nybro: 2x2. Hammarby: 5x2.

Domare: Tobias Suomela, Örebro.

Publik: 1311.

Borås–Västerås 3–2 (1–0, 0–1, 1–1, 1–0)

Nykomlingen Borås har visat att de kommer att djävlas med många lag i allsvenskan.

I hemmamötet med Västerås fick laget en drömöppning. Fredrik Orrsten kom ensam mot två VIK-backar men lyckades ändå raka in 1–0 efter 9.06 bakom Västerås målvakt Johan Thalberg.

Hemmalaget gick till pausvila med ledning.

I mittperioden kvitterade Västerås genom Patrik Nilson.

Borås var verkligen ute efter en seger ikväll. Frölundabekanten Jens Karlsson gjorde 2–1 när det spelats 3.35 av den tredje perioden.

– Vi vill spela ett enklare spel och inte bjuda på så mycket lägen, säger Västerås tränare Johan Tornberg till vlt.se.

Västerås gav inte upp utan gjorde allt för att få in en kvitteringspuck. Och fem minuter från slutet slog Marcus Söderkvist in 2–2 bakom Borås-målvakten Gustaf Wesslau.

Tungt för Borås som tappat ledningar i slutminuterna tidigare.

Men Joakim Andersson styrde in segerpucken i förlängningen och Borås knep bonuspoängen och klättrar upp några placeringar i tabellen.

– Vi får vara glada att ta en poäng mot ett bra lag som Borås ändå är, säger Johan Tornberg.

Första perioden: 1–0 (9.06) Fredrik Orrsten (Anders Skördåker).

Andra perioden: 1–1 (8.11) Patrik Nilson (Johan Berggren, Sebastian Meijer).

Tredje perioden: 2–1 (3.35) Jens Karlsson (Joakim Andersson), 2–2 (15.01) Marcus Söderkvist (Patrik Juhlin).

Fjärde perioden: 3–2 (3.20) Joakim Andersson (Anders Eriksson).

Skott: 34–31 (9–12, 17–10, 7–8, 1–1).

Utv, Borås: 8x2, 1x5, 1 matchstraff. Västerås: 10x2, 1x10.

Domare: Alexander Vikström, Umeå.

Publik: 1428.