Tokchansningen som inte gick hem

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-01

Sjätte raka förlusten för Brynäs: ”Vi får inte dit pucken”

Alexander Sundström.

Underläge 0–3 inför sista perioden – då tokchansade Brynästränaren Niklas Czarnecki och plockade ut målvakten.

Det gick inte hem och nu har Brynäs sex raka förluster.

– Vi får inte dit pucken, säger Czarnecki efter 4–1-förlusten.

Motståndarna Södertälje radade upp förlusterna för inte så länge sedan och kom upp i sex innan det vände. Dagens seger var lagets tredje i rad.

Brynäs kan bara hoppas på ett liknande scenario för just nu är det inte mycket som stämmer i Gävlelaget.

Tung start

Martin Cibak satte 1–0 för Södertälje redan efter 30 sekunder. Tomas Kollar arbetade fram pucken till Per Hallin, som passade till Martin Cibak som direktsköt pucken i krysset.

Robert Carlsson petade sedan in en retur till 2–0 och Petri Pakaslahti kunde ostörd framför mål trycka in 3–0 i power play.

Vild chansning

Inför tredje perioden, där Södertälje startade med en man mindre, hade Brynäs bestämt sig – det var bara full fart framåt som gällde. Så när det efter bara tolv sekunder blev tekning i Södertäljes zon plockade tränaren Niklas Czarnecki ut målvakten Jacob Markström (som ersatt Anders Lindbäck efter 12.25 i andra perioden).

Men tokchansningen gick inte hem. Robert Carlsson roffade åt sig pucken och skickade in 4–0.

”Släpper in för enkla”

Brynäs nyförvärv Sebastian Lauritzen reducerade sedan, men matchen var redan avgjord.

– Slutforceringen är helt okej. Men vi får inte dit pucken, även när vi tar ut målvakten och spelar fem mot tre. Vi har svårt, samtidigt som vi släpper in lite för enkla, säger Czarnecki till ppv.