Hedbergs revansch

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-10

Johan Hedberg.

Atlantas veteranmålvakt Johan Hedberg hade släppt in femton mål på de senaste tre matcherna, inför nattens match mot Carolina. Han har hittills återfunnits i botten av de olika statistiklistorna för målvakterna i NHL.

Men i natt dammade 35-åringen av storspelet och stoppade 35 skott när Atlanta vann med 5-2. Efteråt hyllades han stort av sin tränare John Anderson.

– Vår målvakt spelade riktigt bra idag. Han var riktigt skarp. Han var storartad, sa Anderson till AP.

NHL

Sex av matchens sju mål föll i andra perioden, som bjöd på frejdig hockey.

– Det var verkligen full rulle ett tag och lyckligtvis hamnade vi överst, sa Hedberg och hyllade samtidigt sina medspelare. Vi gjorde en stabil laginsats och förtjänade att få en bra seger.

Segern var Atlantas sjätte på femton matcher i år.

Tre svenskbackar spelade. Tobias Enström och Niclas Hävelid fick mest istid i Atlanta, medan Niclas Wallin var mindre lyckosam för Carolina, han slutade på minus tre.

En match som slutar 2-1 kan se tråkig ut. Men publiken i ”The Rock” i New Jersey bjöds på fartfylld underhållning, otroliga målvaktsräddningar och – nattens enda svenskpoäng, när hemmalaget Devils föll mot Edmonton Oilers.

Oilers trollgubbe Ales Hemskys gjorde ett tursamt drömmål, som innebar 2-0 och blev matchavgörande. Närmare än Zach Parises reducering i inledningen av den tredje perioden kom inte Devils. Parise spelades fram av Johnny Oduya, som fick mest istid av samtliga utespelare i matchen.

Rookien Nicklas Bergfors fick nio byten och totalt 7.30 minuters istid för Devils.

Robert Nilsson fick också han begränsat med speltid för Oilers – 11.09.

Phoenix Coyotes satte stopp för San Jose Sharks sju matcher långa segersvit. Anförda av Olli Jokinen – två mål och en assist – vann Wayne Gretzkys och Ulf Samuelssons mannar med 4-2 på hemmaplan.

Matchens ende svensk var Sharks försvarare Douglas Murray, som noterades för fem tacklingar – mest av alla i sitt lag.

Samuel Påhlsson fick se sin lagkamrat Corey Perry göra 1-0 för Anaheim mot Florida. Matchen var då knappt två minuter ung.

Men sedan tog Florida – och David Booth – över. Booth gjorde sitt första hat trick i NHL-karriären och såg tillsammans med målvakten Craig Anderson till att Panthers kunde vinna med 3-1.

I tredje perioden sköt Ducks tjugo skott mot Anderson, som spikade igen fullständigt. Totalt gjorde han 44 räddningar under matchen.

Påhlsson var inne på isen när samtliga baklängesmål föll. Han slutade på minus två och spelade totalt 14.57.