AIK slog Löven

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-21

Tärnströms AIK vann på nytt

Backstjärnan Dick Tärnström och AIK har på allvar fått upp farten.

Efter förlusten i premiären på hemmais verkar AIK vara på gång på riktigt allvar.

Dick Tärnströms Gnaget har nu två raka segrar och på söndagen spelade laget hem tre poäng i det svåra bortamötet med Björklöven (2-1).

AIK som floppade rejält i premiären mot Växjö hemma (1-5), visade vart skåpet skall stå i fredagens bortamöte med Sundsvall (4-0). Och ikväll var det upp till bevis för Solna-laget i den tuffa bortamatchen mot Björklöven.

Hemmalaget började matchen starkt och var ett stolpskott ifrån ett ledningsmål, men i stället var det AIK:s trotjänare David Engblom som svarade för periodens enda fullträff – och det var i i power play efter förarbete av Johan Adolfsson..

Det var enormt mycket kamp och vilja i mittperioden som innehöll hela 34 skott på mål (18-16), och den enda som fick hål på AIK-målvakten Fredrik Holmgren var förre Modo-spelaren Mattias Wennerberg som tryckte dit kvitteringspucken.

Det skulle bli ett mål i vardera period. Och det var Gnaget som slog in matchens sista puck i nätmaskorna och Christian Sandberg firades som matchvinnare. Forwarden överlistade Björklöven-målvakten Thomas Sehlstedt i inledningen av tredje och resultatet stod sig.

För övrigt en riktigt bra debut av målvakten Fredrik Holmgren som luftades till förmån av Christopher Heino-Lindberg och passade på att stoppa 37 skott.

Roger Melins AIK verkar vara på gång på allvar.